HSB 5

Max van der Pas, Cas van Peer, Rick de Nooijer, Roy Korving… Allemaal namen die je wellicht bekend voor zullen komen. Stuk voor stuk zetten deze boksers in het verleden al prachtige en verrassende prestaties neer. Cas van Peer haalde in 2018 bijvoorbeeld een bronzen medaille op het EK-jeugd. Rick de Nooijer werd vijfde van Europa -22 in 2018 en Max van der Pas is goed op weg naar zijn Olympisch debuut. Buiten dat deze boksers stuk voor stuk (inter)nationale toppers zijn, hebben ze nog wat anders met elkaar gemeen, namelijk: ze trainen allemaal bij Highschool of Boxing in Roosendaal (Highschool of Boxing (3066)). Dé plek waar kampioenen worden gekweekt, opgeleid en begeleid in hun carrière als topsporter.

HSB 1
HSB 6

Bij Highschool (je hoort het al) of Boxing (HSB) ligt de focus op het opleiden van echte topsporters, binnen, maar ook buiten de ring. Daar komt ook een stukje opvoeding bij kijken: ¨We proberen ervoor te zorgen dat de boksers de positieve aspecten van het boksen ook kunnen toepassen op andere gebieden in hun leven, buiten de boksschool. Verantwoordelijk gedrag en het serieus nemen van topsport vinden wij bijvoorbeeld heel belangrijk. Dit proberen we hen zoveel mogelijk bij te brengen.¨ Aldus hoofdtrainer Waleed Shekho. Naast het opleiden van topsporters zijn er ook nog een aantal recreatieve boksers die nauw betrokken zijn bij de school. Een gevarieerd team dus, waarin iedereen van elkaar kan leren.

Train hard, have fun, box easy

HSB 2

Hoewel iedere bokser misschien wel droomt van een Olympische plak om zijn (of haar) nek, is het in praktijk niet zo zwart-wit en zijn de stappen daar naartoe maar al te verschillend. Het opleiden van boksers betekent het leveren van maatwerk, en dat is iets wat HSB goed inziet: ¨We proberen goed de grenzen van iedere bokser in kaart te brengen en de individuele trainingsprogramma´s daarop aan te passen. Samen met de boksers bepalen we welke stappen nodig zijn om hun persoonlijke doelen te bereiken.¨ Geen wonder dus, dat er zoveel A-klasse boksers zijn die worden aangetrokken tot deze no-nonsense cultuur, zoals HSB het zelf noemt. Ook andere boksers uit de rest van het land zijn welkom bij HSB. Ze hoeven hiervoor geen lid te worden: ¨We helpen iedereen graag met het behalen van hun doelen en met hun persoonlijke ontwikkeling, zoals we ook onze eigen boksers opleiden.¨

Net zoals dat de boksers bepaalde ambities hebben, heeft HSB die zelf ook. Per 1 september gaat HSB verhuizen naar een andere, grotere, locatie in Roosendaal. In die ruim 400m2 zullen zij in de toekomst op regelmatige basis wedstrijden gaan houden. Ook zal er meer plaats zijn voor het verzorgen van jeugd- en kinder trainingen. Als bondscoach van het nationale jeugdteam is Waleed Shekho de aangewezen persoon om juist ook deze groep boksers op te leiden. Zo begeleidde hij in het verleden al jeugdboksers naar internationale toernooien zoals Tony Jas, die na een tussenstop weer bezig is met een terugkomst in het Elite boksen. Maar, vooralsnog is is het nog even afwachten en aanpassen in de huidige coronacrisis. De boksers van Highschool of Boxing moeten het nog even doen met online trainingen en het zelfstandig op peil houden van hun conditie. Als het weer zover is, mogen ze weer lekker gaan knallen in die nieuwe sportzaal, welke overigens mede mogelijk wordt gemaakt door de sponsors van HSB. HSB is trots op haar sponsors en kan deze, als non-profit organisatie, ook goed gebruiken!

HSB 4

¨We zijn heel blij met alle sponsors die in ons geloven en ons al jaren steunen!¨

HSB 3
HSB 5

Biografie hoofdtrainer Waleed Shekho

Opleiding:

 • ALO, Academie voor Lichamelijke Opvoeding 2000-2004
 • Educational Rehabilitation diploma (Didactiek) 2005-2006
 • Taal- en schakeltraject (Nederlandse taal en cultuur) 2011-2012
 • AIBA 3-star coach Almaty, Kazakhstan 2014.
 • EUBC Boxing Schoolboys & Fitness Training Course in Assisi, Italië 2015
 • AIBA Cutman Hamburg, Duitsland 2017

Ervaring:

 • Zelfstandig ondernemer sinds 2014.
 • Trainer HSB (opgericht in 2016 samen met Andy van Peer en Mike Jongmans).
 • Jeugd bondscoach Nederland.
 • Deelname aan de EUBC EK-Jeugd 2019 (Sofia, Bulgarije).
 • Deelname aan de EUBC Under 22, 2019 (Vladikavkaz, Rusland).
 • Deelname aan het AIBA WK-jeugd 2018 (Boedapest, Hongarije)
 • Deelname aan de EUBC EK-Jeugd 2018 (Roseto degli Abruzzi, Italië).
 • Deelname aan de EUBC EK-Elite 2017 (Kharkiv, Oekraïne).
 • Deelname aan de EUBC EK-Jeugd (Antalya, Turkije) 2017
 • Deelname aan het AIBA WK-Elita 2017 (Hamburg, Duitsland).
 • Deelname aan het AIBA WK-junioren 2015 (St. Petersburg Rusland).
 • Deelname aan de EUBC EK-Junioren 2015 (Lviv, Oekraïne).
Juna Prinssen
Deel dit bericht