Finale NNK 2019

Maar liefst zestien finales stonden er op het programma, wederom in de Aubussonhal in Assen.

Het werd een mooi feest met meestal mooie, spannende en technisch goede partijen. Als eerste kwamen de Cadetten Milan Raes (SC de Voltreffer) en Ray Baart (Boxing by Kasap) de ring in. Na drie rondes volop strijd werd Ray Baart tot kampioen uitgeroepen. Daarna kwamen twee junioren binnen de touwen, Geale Meindertsma (de Waldhoek) vs Julius Waterval (Zwolsche Boksclub). Dit werd een felle partij met een aanvallende Meindertsma en een mooi counterende Waterval. Uiteindelijk ging de winst naar de counterende Zwollenaar, Julius Waterval.

Vervolgens kregen we wederom twee cadetten voorgeschoteld: Finn Zwezerijnen (SC de Voltreffer) tegen Wouter Burgmeijer (Boksteam Vargas). Ook dit was weer een mooie strijd tussen twee jongens die er vol voor gingen. Finn trok de derde ronde naar zich toe en daarmee ook de titel. Hierna zorgden de junioren Miro Poletti (Sportschool Bep Kneppers) en Reno de Groot (Invicta Boxing Team) voor een spannende en technisch hoogstaande partij. In drie prachtige rondes werd de Groot uiteindelijk de winnaar.

Ook de volgende partij tussen de junioren Tom Klaassen (BAN) en Mohammed Ali Abdelbaki (BAV Frisia) was een mooie partij. Twee boksers die er vol voor gingen en aan elkaar gewaagd waren. Er kon echter maar één winnen en dat was de Nijmegenaar Tom Klaassen. De jeugdbokser Stan Hartog (Invicta Boxing Team) moest het opnemen tegen thuisbokser Fabio Vos (BV Assen). Wederom was dit een gelijkopgaand gevecht tussen een aanvallende Hartog en een goed achteruit boksende Vos. De Assenaar die goed zijn lengte benutte werd uiteindelijk de kampioen. Jack Veenbaas (BSG Groningen) bokste een fraaie, goed bekeken partij. Met mooie combinaties hield hij de fel aanvallende Tufan Tuzunalp (SC de Voltreffer) van de overwinning af en mocht de titel dus mee naar Groningen nemen.

De laatste partij voor de pauze werd een prachtige damespartij tussen Samara Gerges (Purmerend) en Sandra Faber (BAV Frisia) in een hoog tempo liet Faber zien hoe mooi dames boksen kan zijn. Met prachtige combinaties nam zij steeds weer het initiatief. Na 8 tellen in ronde 2 en wederom 8 tellen in ronde 3 maakte de ringrechter er in de laatste ronde er een eind aan. Sandra Faber werd kampioen door RSC in de 3e ronde tegen een overigens ook goed boksende Gerges. Na de pauze volgde wederom een dames partij tussen Marijke Molenaar (Sportschool Bep Kneppers) en Mischa Moorjani (BAN). Deze partij werd al in de 1e ronde beëindigd toen Molenaar haar knie verdraaide en helaas moest opgeven. Moorjani dus kampioen door RSC in de eerste ronde.

Hierna moest Bounce vd Burg (SC de Voltreffer) het opnemen tegen Chevaro Andrade (The B-force). Van der Burg nam drie rondes lang het initiatief en benutte goed zijn lengte voordeel, hij werd dan ook kampioen. Daarna waren de twee welters Hussain Yousaf en Dion Zijlstra (beide van BodyFit/Kops) aan de beurt. De champagne stond dus al klaar, alleen was nog de vraag op wie we zouden gaan drinken. De twee clubgenoten maakten er een mooie harde pot van, gaven elkaar niets cadeau en het was voor een ieder duidelijk; ze wilden beiden kampioen worden. De winst ging uiteindelijk in deze spannende partij naar Hussein Yousaf, die mag zich een jaar lang kampioen noemen.

De B-klassers Jimmie Kimmel (Boksacademie Arnhem) en David Kastiel (Fightclub Flevo) maakten er ook een prachtige partij van. Drie rondes boksten zij in een ontzettend hoog tempo en met prachtige slagenwisselingen over en weer, ging de titel naar Jimmie Kimmel. De middengewichten Theodor Dzahmov (BAV Frisia) en Ramiro Moll (Flevo) maakten er ook weer een prachtig gevecht van welke op het scherpst van de snede werd uitgevochten. Na twee rondes was er nog geen verschil te zien, de derde ronde moest de uitslag brengen. Het werd uiteindelijk Moll die deze laatste ronde iets vaker doorkwam.

Ook de 14e partij gaf tot de 3e ronde een gelijk opgaande strijd, te zien tussen Niels Haring (BAN) en Ives vd Lee (Anda Boxing Club). In de laatste ronde kreeg Haring 8 tellen en trok vd Lee de partij naar zich toe en werd dus winnaar. De een na laatste partij werd een mooie B-partij in het halfzwaargewicht tussen Randy van Leeuwen en Kofi Mensah Boating, beide van Fightclub Flevo. In deze uitermate spannende, technisch hoogstaande partij werd uiteindelijk Boating de kampioen.

De laatste partij was een A-klasse partij in het weltergewicht tussen Ferenc Soepboer (Sneek) en Rutger Schadenberg (Emmen). Twee technisch uitstekende boksers waar door het publiek zeker naar uitgekeken was. De eerste ronde liet een mooie technische ronde zien, echter in de tweede ronde gaf de Emmenaar onverwachts op door een, wat later bleek, trommelvliesperforatie. Ferenc Soepboer werd dus kampioen door opgave in de 2e ronde.

Ik denk dat we kunnen terugkijken op een mooi NNK. Perfecte medewerking van de BV Assen met hun vele vrijwilligers, diepe buiging. Goede medewerking van de officials: juryleden, ring rechter, boxpointer begeleiding en artsen. Ook de tijdwaarnemer, ringspeaker en wedstrijdadministratie van de BV Assen was super! En natuurlijk de boksers en trainers die er ondanks de vele afmeldingen wel waren en een hoogstaand toernooi hebben weten neer te zetten.

UITSLAGEN-NNK-ZONDAG-10-NOVEMBER-2019.docx
350,4 kB · Word · 11 nov. 2019
Uitslagenlijst-ZNK-programma-10-November-2019-Sportcenrum-Nicolaas.docx
351,6 kB · Word · 11 nov. 2019
Dick Zwiers (Bestuurslid NBB, Voorzitter District Noord en organisator NNK)
Deel dit bericht