Deze week is het gelukt! Op de World Fire and Police Games 2022 zijn door de The Hague Boxing Team maar liefst zes medailles behaald in het onderdeel boksen.

wpfg 2022

Onder leiding van John Vergouwe is er door het politie-damesteam de afgelopen maanden intensief getraind ter voorbereiding op dit evenement. Hierbij schoten verschillende boksverenigingen en trainers uit het land dit team te hulp.

Na het laatste trainingskamp in Eindhoven afgelopen juni werden de bokssters de afgelopen week tijdens de WPFG wederom hartelijk ontvangen door collega sport- en boksscholen in Rotterdam en omstreken. Met hun hartelijke ontvangst konden de bokssters zich optimaal voorbereiden op de wedstrijden die ´s avonds in Ahoy Rotterdam werden gehouden.

Op maandag mochten zij bij Boksvereniging Crooswijk de 50 jaar oude vloeren laten kraken. Het team kreeg eerst een uitgebreide rondleiding door de school; de historische sporen van deze gezichtsbepalende vereniging van boksend Nederland waren duidelijk te zien. Logisch dat de school in haar topjaren bekend stond als een van de grootsten van Nederland...

Op dinsdag kreeg het boksteam een kijkje in de familiegeschiedenis van Familie Jansen. Waar de vader, oom en opa van León als bekende boksers bijna letterlijk toekeken op de voorbereiding van de eerste wedstrijden van het team, later op dezelfde avond. Met wat laatste aanwijzingen van Leon heeft het team die dag een bronzen medaille behaald en de andere bokser uit het team mocht door naar de finale.

wpfg 2022
wpfg 2022 van t hof

Op woensdag werd voor ons de deur geopend in Schiedam, bij Old School Boxing Hans de Jong. Daar onderbrak Hans zijn vrije dag om zijn mooie boksschool alleen voor ons ter beschikking te stellen. We hebben hier uiteraard dankbaar gebruik van gemaakt en komen graag nog eens terug!

Met de week doormidden steeg voor de meesten de spanning. Donderdagavond vonden de eerste finales plaats. Hiervoor zijn we in de ochtend naar ons bekende Mesa Sport afgereisd in Schiedam. Hier hebben we we ons met meerdere boksers van de WPFG uit verschillende divisies en landen voorbereid op de avond. Deze vriendschappelijke ontmoetingen met de andere landen versterkten het vriendschappelijke karakter van zowel de WPFG als de altijd warme boksvereniging Mesa Sport.

Diezelfde donderdagavond werd één zilveren medaille verdiend en twee gouden.

Op vrijdag mocht het team haar wedstrijden nog eens evalueren in de ring van Rotterdamse Boksvereniging Van ´t Hof. Tegelijkertijd konden hier twee bokssters zich afzonderlijk van elkaar voorbereiden op de finale die zij die avond tegen elkaar zouden boksen.

Voor de meeste dames waren dit tevens de eerste bokswedstrijden waar zij aan meededen. De ontmoetingen met de historische grondleggers in het Rotterdamse boksen deze week hebben geïnspireerd tot het schrijven van historie. En dat is, kort scherend, al goed gelukt. Met de medailles op zak zal dit dames politie boksteam volgend jaar hun titels verdedigen op de World Police and Firegames 2023 in Winnipeg Canada.

Met dank aan alle vaste trainers, Ferry, Eldridge, Albert, John, gastsprekers, trainers en verenigingen in deze intensieve periode met succesvolle resultaten. Op naar komend seizoen!

Whats App Image 2022 08 01 at 3 02 08 PM 4
Whats App Image 2022 08 01 at 3 02 08 PM 3
Deel dit bericht