De districtskampioenschappen zijn momenteel in volle gang, en afgelopen weekend vond het ZNK plaats in de boksvereniging Van 't Hof te Rotterdam. Het was een weekend vol spannende gevechten, waarbij een aantal memorabele wedstrijden op het programma stond. Hieronder lees je daarover meer!

ZNK 2024
ZNK 2024
ZNK 2024
ZNK 2024
  • De junioren bijten het spits af en doen dat indrukwekkend. Aleksandar Buzov beweegt net als vorige week soepel door de ring en deelt enkele harde stoten uit die direct beantwoord werden door Jamal Madadi. Jamal gaat vanaf ronde 2 vooral op de hele afstand het gevecht bepalen en scoort veel. Aleksandar heeft meer succes met invechten de laatste ronde, maar Jamal houdt goed afstand en wint unaniem.
  • De derde partij was een prestatiepartij tussen de talenten Nick van den Haspel (ZNK) en Willem de Jongh (NNK) in de B klasse. Het tempo en niveau ligt direct een stuk hoger waarbij Nick makkelijk switch van hele naar halve afstand en een paar goeie lichaamstreffers maakt. De jonge mannen zijn aan elkaar gewaagd waarbij Nick tussen het stoten door beter terug in de dekking gaat. Het zijn soms de kleine zaken die het verschil maken, een 2:1 split voor Nick, maar Willem heeft zeker een mooie prestatie geleverd en wordt tevens kampioenswaardig geacht.
  • De eerste damespartij gaat tussen Enitia Karijodinomo en Evi Habets. Evi heeft de langere reach en benut die goed, ze scoort met snelle combinaties op afstand. Evi laat Enitia hard werken om de afstand te verkleinen en scoort daarbij zelf met redelijk eenvoud. We zien Evi terug in de finale.
  • In partij zes neemt Boaz Schell het op tegen Gabriel Borges. Boaz heeft al vaker indruk gemaakt met zijn zware stoten maar Gabriel biedt goed weerstand. Boaz stoot veel meer, maar dat geeft ook voldoende kansen voor een scherpe tegenstander om mee te stoten en een counter te plaatsen. Gabriel ziet zijn kansen en deelt met een goed getimde stoot 8-tellen uit. De laatste ronde is beslissend en dat zullen geweten hebben want alles werd gegeven, de uitslag 2:1 in het voordeel van Gabriel.
  • Charmayne Paas bokst met veel vaardigheid achteruit en weet een hoop stoten te ontwijken en te blokken, maar Nikki van Bezouw zet drie ronden veel druk en blijft continu stoten, niet allemaal raak, maar genoeg voor een unanieme zege.
  • Het is zeldzaam, slechts één eigen bokser op het programma bij RBV Van ’t Hof, maar wel een met genoeg fans. Jenairo Gomes treft Thijmen Kraak. Beide talenten hebben net de stap naar elite gemaakt en zullen hier de oudere boksers het nog moeilijk gaan maken. Jenairo beschikt over erg lange armen en weet een paar keer hard door te komen met zijn rechtse directe. Het publiek laat gelijk meer van zich horen en kan de partij waarderen. Thijmen is technisch sterk en weet zich aan te passen. De partij wordt feller en soms rommelig waarbij Thijmen lijf-aan-lijf goed blijft door werken. Uiteindelijk is het Jenairo die de zege viert.
  • Misschien wel de felste partij van de avond en ook een die duidelijk werd gewaardeerd door het publiek: Bilal Ullah tegen Yassir Boussetta. Weinig technisch vernuft, maar vooral hard en soms onorthodox waarbij over en weer rake klappen werden uitgedeeld. Ronde 1 incasseert Bilal acht tellen en ronde 2 slaat hij het bitje uit van Yassir. De conditie zit goed en de heren knokken tot het einde, maar er kan er maar een winnen; unanieme zege voor Yassir.
  • De laatste partij begon met rustig aftasten, maar gevaar hing altijd in de lucht. Andre Panzo van Kamikaze Warrios heeft een harde jab en wisselt veel tussen hoofd en lichaam. Na een mooie partij in Rijswijk, weet hij ook in Rotterdam te winnen als hij Raoul Bodo van Fitboys010 verslaat. Volgende week krijgt clubgenoot Achraf El Arkoubi kans om sportief revanche te nemen in de finale.
Deel dit bericht