Het laatste Wereld Olympisch Kwalificatietoernooi waarop onze boksers zich voor de Spelen kunnen kwalificeren is van start gegaan! Het toernooi vindt plaats van 24 mei tot 2 juni in Bangkok, Thailand. Onder de deelnemers zijn drie Nederlandse boksers; Maud van der Toorn, Luna Beeloo en Gradus Kraus. Zij zetten alles op alles om nog een ticket te scoren voor de Olympische Spelen in Parijs. Op deze pagina lees je doorlopend de laatste updates rondom onze boksers in hun Road To Paris. Houd de pagina dus goed in de gaten! Laatste update: zondag 2 juni, 13:00 uur.

Team OKT Bangkok 2024
van l-r; Remi Sulkers, Waleed Shekho, Luna Beeloo, Maud van der Toorn, Gradus Kraus, Sayit Yanik

Dit OKT brengt een indrukwekkend aantal deelnemers samen. Met 133 teams, 579 boksers, 610 coaches en teamofficials, is het een groots spektakel. In tien dagen tijd worden er in totaal 542 wedstrijden gebokst in twee boksringen. Het Indoor Stadium in Bangkok, met een capaciteit van 6.000 toeschouwers, is de perfecte locatie voor dit evenement. Bovendien is de entree voor iedereen gratis, wat zorgt voor een geweldige sfeer en een volle zaal. In totaal zijn er 45 scheidsrechters en juryleden (R&J's) aanwezig, waaronder de top 15 van het OKT in Italië, die hun expertise inzetten om de wedstrijden eerlijk te laten verlopen.

Onze boksers worden begeleid door een ervaren team van coaches en specialisten: bondscoaches Waleed Shekho en Sayit Yanik, en fysiotherapeut Remi Sulkers. Samen zorgen zij ervoor dat onze atleten in de ring alles kunnen geven.

Maud van der Toorn (tot 57kg)

Net zoals de andere twee Nederlandse deelnemers, heeft Maud in de eerste ronde een Bye gekregen. Op donderdag 30 mei bokste ze haar eerste wedstrijd in dit toernooi. Daarbij won ze van haar Mexicaanse tegenstander Guadalupe Solis met een score van 4-1. Op zaterdag bokste zij haar partij tegen Josefien Betist, een Nederlandse vrouw die bokst voor Sierra Leone. Ook deze partij wist ze met winst af te ronden! Op zondag 2 juni kwam ze in actie tegen Alyssa Mendoza in de laatste kwalificatieronde voor de Olympische Spelen van Parijs. Helaas wist ze dit keer niet te winnen, waardoor ze het Olympisch ticket net misloopt.

Luna Beeloo (tot 66kg)

Luna had woensdag haar eerste winstpartij tijdens dit OKT tegen Mavrommati Paraskevi (GRE). Een indrukwekkende prestatie, waarmee ze laat zien dat ze niet voor niks komt. Voor de tweede keer kwam zij in actie op vrijdag 31 mei. Helaas komt ze net te kort tegen Kristina Kuluhova uit Servië. Luna maakt hiermee geen kans meer op een Olympisch ticket voor Parijs 2024.

Gradus Kraus (tot 80kg)

Vorig OKT was hij één winstpartij verwijderd van een Olympisch ticket. Het juryvoordeel viel toen net de andere kant op. Zijn eerste partij op dit OKT was daarom vol vuur; een RSC in de 2e ronde tegen Eldric Sella uit BRT. Donderdag 30 mei kwam hij voor de tweede keer in actie; hij bokste tegen Yojerlin Cesar uit Frankrijk en verloor daarbij nipt met een score van 2-3. Hierdoor komt Gradus helaas niet in aanmerking voor een Olympisch ticket voor Parijs.

Volg onze Instagram en Facebook voor de meest recente updates over het toernooi!

Maud van der Toorn
Maud van der Toorn
Luna Beeloo
Luna Beeloo
Gradus Kraus
Gradus Kraus

Livestream

De wedstrijden zijn live te volgen via deze website.

Loting

Download onderstaand de loting van de categorieën waarin onze boksers in actie komen.

C75WW57-3.pdf
79,9 KB · Pdf · 25 mei 2024
C75WW66-1.pdf
81,3 KB · Pdf · 25 mei 2024
C75W80-2.pdf
82,1 KB · Pdf · 25 mei 2024
Download alle bestanden
Zip

Dagprogramma´s

Wanneer er nieuwe dagprogramma´s verschijnen, zullen deze hier worden toegevoegd. Update - dagprogramma zaterdag 1 juni;

Boxing2024-2nd-World-Olympic-Boxing-Qualifying-Event-Day9-Schedule.pdf
138,9 KB · Pdf · 01 jun. 2024

We wensen onze boksers veel succes en nodigen iedereen uit om hen te steunen tijdens deze spannende kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. Volg alle updates en resultaten via deze pagina op onze website en volg onze sociale media kanalen. Samen op weg naar Parijs!

Deel dit bericht