Afgelopen zaterdag vond onder de bevlogen leiding van Charles Blesgraaf en vader en zoon, Andy en Cas van Peer, een voorbereidende training plaats voor de Brawl of Brothers, een benefietgala met een Groen Hart.

Brawl of Brothers
Brawl of Brothers

In de High School of Boxing te Roosendaal kwam een groep van zo’n 18 veteranen en dienende militairen vanuit het hele land en verschillende krijgsmachtsonderdelen bij elkaar om samen te trainen. Op 18 juni stappen zij met elkaar de ring in om geld op te halen voor twee goede doelen. Het initiatief is ontstaan vanuit de stichting Commando en Family Foundation. Deze organisatie steunt commando’s en hun gezinnen nadat zij bij hun inzet voor vrede en veiligheid fysieke en/of mentale schade hebben opgelopen. Daarnaast wordt met het benefietgala geld ingezameld voor de stichting Zeilen van Vrijheid. Zij leveren medische hulp aan Oekraïne, vooral in de vorm van ambulances.

Rene Braad was aanwezig om de boksers te begeleiden op hun weg naar 18 juni en om bij te dragen aan de juiste matchmaking. De groep was divers, zowel in leeftijd, bokservaring als militaire achtergrond (Korps CommandoTroepen, Korps Mariniers, Luchtmobiele Brigade, Marine, KMAR, etc). Wat alle boksers echter met elkaar deelden, was een groot enthousiasme om over vier weken met elkaar en voor elkaar de ring in te gaan. Ondanks dat veel van de mannen elkaar niet kenden, werd er getraind in een sfeer van broederschap, verbinding en respect, wat echter zeker niet betekent dat er niet geknokt werd.

Enkele van de deelnemers hebben zelf ervaring met PTSS en weten daarom als geen ander waar ze op 18 juni voor vechten. Onder de deelnemers zijn ook Ray Klaassens en Dai Carter van Kamp van Koningsbrugge. Ray zal het opnemen tegen een van zijn beste maten van het KCT. Dai treft in de ring Terrence, een soepel boksende Luchtmobieler die onderdeel uitmaakt van het Militair Boksteam, en daar wordt getraind door veelvoudig Nederlands Kampioen, en Militair Wereld Kampioen Hüsnü Kocabas.

De Brawl of Brothers is op 18 juni te volgen via een livestream en er zijn kaarten te koop voor het evenement zelf. Hou daarvoor de komende weken de site van de boksbond en van de Commando Family Foundation (CFF) in de gaten. Ook kun je doneren via https://www.gofundme.com/f/Com....

Deel dit bericht