Zaterdag 4 mei bokste ons Windmill Team tegen Pullheimer Box-club 1978 in Duitsland. Hier volgt het wedstrijdverslag van deze boksavond.

Bij het wegen waren en geen problemen. In de kleedkamer hebben we i.v.m. de dodenherdenking een minuut stilte gehouden. Vervolgens gingen we voorstellen volgens het ligaprotocol en toen mochten we boksen...

Luuk Elzinga bokste tegen Besnik, Dulaji 60 kg. Dit was nog geen ligawedstrijd, maar een voorwedstrijd. Luuk deed het erg goed. Hij begint attent en bokst met hoge startsnelheid. De combinatie voorrand, stoothand, direct treft regelmatig. Hij bokst goed in en uit. In de tweede ronde is de Duitser beter bij de les: zijn dekking is beter. Luuk ontwijkt wat stoten van de Duitser en vergeet zijn stoothand in te zetten. In ronde 3 laat Luuk nog even zien dat zijn timing goed in orde is. Luuk wint.

Toen bokste Wesley Voermans tegen Jens Frieke, 75 kg. Ook dit was een voorwedstrijd, voor Wesley zijn eerste wedstrijd. Opvallend vrij van ringspanning en onbevangen liet Wesley zien wat zijn ding is. Veel stoten zetten, veel voorwaartse druk, zelfs een opstoot met impact: een mooie eerste ronde. In ronde 2 stompte Wesley er lustig op los en kreeg Frieke, de lokale held, een bloedneus. Het tempo blijft in de hele wedstrijd erg hoog. In ronde 3 deelt Wesley tot twee keer toe acht tellen uit waarna de scheidsrechter de wedstrijd stopt. Wesley wint op RSC3.

Dan de eerste liga wedstrijd: Ferenc Soepboer tegen Pascal Meyer. Ronde één, de Duitser begint als een speer en dat breekt hem later in de ronde op. Ferenc zit dicht bij de eerste storm en gebruikt goed de voorhand om zijn tegenstander te storen. In ronde 2 is er weer een furieuze start van de Duitser. Dit keer kan Ferenc hem goed op afstand houden en, door te verplaatsen, zijn acties ertussen laten vallen. In deze ronde zet Ferenc meer lange stoten en dat vindt de Duitser vervelend. In ronde 3 is de benzine op. Ferenc oogt vermoeid en de Duitser vindt nog kracht voor een slotoffensief. Ferenc wint op punten.

Chelsey Heijnen tegen Stefanie von Berge, 64 kg. Wat een beest is Chelsey, strijdend tegen de zilveren medaille winnaar op het EK U19. Chelsey brengt geweld en voorwaartse druk. De Duitse beweegt goed, is motorisch goed, maar kan de druk en de klappen van Chelsey niet aan. Al snel komt de dokter in het spel voor een bloedneus bij Stefanie. In de tweede ronde treft Chelsey de Duitse een aantal keer flink met zware stoothand. Wederom moet de dokter erbij komen, maar de wedstrijd mag door. In ronde 3 heb ik best medelijde met de Duitse. Ze krijgt er flink van langs (veel en zware treffers). Chelsey wint op punten.

Sam Wagensveld bokst vervolgens tegen Wassakuma, Ange in de klasse 69 kg. De Duitser is een rare bokser, wisselt voortdurend van voorste been en heeft afwijkende bewegingsafloop. In ronde 1 is het wat aftasten en Sam heeft een sterk einde aan de ronde als verrassing voor de Duitser. In de tweede ronde verrast de Duitser Sam met een paar keer enkelvoudige stoten. Sam heeft in het middenstuk van de ronde het overwicht. In ronde 3 gaat het over en weer, de Duitser is beweeglijk en Sam scoort. Sam wint op punten.

Rutger Schadenberg tegen Mario Beniesch, 69 kg. Beniesch, ook local hero, had het publiek mee en bokste rechtsvoor, dat is altijd even schakelen, maar Rutger pakte het goed op en in ronde 1 had Rutger het betere van het spel. In ronde 2 neemt Rutger nog meer initiatief en werkt met combinaties, de Duitser in het defensief. In ronde 3 bokst Rutger vanuit het midden van de ring en geeft de Duitser goed weerstand. In deze ronde ligt het dicht bij elkaar. Bij elke overwinning wordt het steeds lastiger de volgende wedstrijd ook te winnen en bij 5 Nederlandse overwinningen lag de grens. De Duitser wint op punten.

Rick de Nooijer tegen Soelaimann Kariouch, 81 kg. De Duitser komt met druk en Rick laat een halve afstand toe. Later herstelt Rick met verplaatsen en veel directe stoten. Er wordt echt veel gestoten. In ronde 2 blijft er een hoog tempo van stoten en Rick zet de meeste. De Duitser zit dicht en zoekt kansjes voor 1 of 1,2 binnendoor, wat ook een paar keer lukt. Wat blijft hangen is het overwicht in stoten dat Rick heeft. In ronde 3 lijkt het aantal stoten van Rick nog omhoog te kunnen: Wat een werklust! De Duitser blijft dicht, kijkt goed en geeft af en toe een tegentreffer. De Duitser wint verrassend genoeg op punten.

Dangelo Marshall bokst tegen Cyrell Kanka, 91+ kg. Twee reuzen in de ring. Indrukwekkend: twee keer 114 kg in de ring. Iedereen ging er goed voor zitten, want het kon niet anders dat hier wat ging gebeuren. Dangelo is wat massiever dan de Duitser, de Duitser wat vloeiender, verplaatst zich makkelijk en laat er acties tussen vallen. Er worden door beide partijen veel acties gezet. Aan het einde van de tweede ronde krijgt Dangelo een zware treffer waarna hij gaat zitten. De Duitser, Kanka, wint op RSC2.

Haye Soepboer tegen Dia Amady, 75 kg. Ronde 1 bestaat uit aftasten en ontwijken. Haye doet het goed en in de bel deelt hij een zware treffer uit waar Dia last van heeft. In ronde 2 laat de Duitser het er niet bij zitten en werkt op het lichaam. Haye krijgt het een en ander te verwerken. In de derde en laatste ronde probeert Haye een paar keer met risico wat te forceren, maar de Duitser is handig en beweegt goed. De Duitser, Amady, wint op punten.

De totaal uitslag is 11-10, Pulheim

Windmill Team

Deel dit bericht