Het Windmill team bokste zaterdag 21 september een thuiswedstrijd tegen de Pullheimer Boxclub uit Duitsland. De wedstrijden vonden plaats bij de Bredase ring. De einduitslag van het Windmill team tegen de Pullheimer Boxclub komt uit op 3:5:1. Hieronder verslag van de wedstrijden.

pullheim vs windmill 2

Op het laatste moment hadden we een zieke te betreuren. 69 kg konden we niet bezetten. De Duitsers hadden wel een tegenstander mee, die kon gelukkig nog een demonstratie boksen tegen een junior die toevallig aanwezig was. Verder op de weegschaal geen problemen, daarvoor hebben we het volledige punten aantal gekregen.

1e voorpartij: Davud Husnotdinov (Pulheim) vs Ahmed Taijou (Paco)

De Duitser brengt veel geweld. Ahmed bekijkt het eerst, gaat wat achteruit maar laat zich niet aan de kant zetten. Hij blijft goed kijken, is handig met wegdraaien in hoeksituaties en kan mogelijkheden vinden om storen met voorhand en stoothand. In de derde ronde bemoeit het publiek zich ermee en ontstaat een spannende wedstrijd. Husnotdinov wint nipt.

2e voorpartij: Besnik Dulaji (Pulheim) vs Toni Klein Meulenkamp (Punch Tilbrug)

Dulaji start vooruit en Toni countert met voorhand, stoothand. Dat gaat lekker. verderop in de ronde countert Toni ook met enkelvoudig stoothand, ziet er goed uit. in R2 varieert Toni met opstoot links, opstoot rechts en stoothand naar het lichaam. Toni kijkt goed en heeft de wedstrijd in de greep. R3, de vermoeidheid eist tol. De acties zijn niet meer zo scherp en het venijn is eruit. Gezien het verloop van de partij valt de uitslag wel te verklaren: Toni wint.

1e ligapartij: Rashid Mohamadi (Pulheim) vs Luuk Elzinga (Windmill)

Luuk beweegt goed, linksom, rechtsom en kan met voorhand en stoothand goede treffers plaatsen. Door de verplaatsingen van Luuk kan de Duitser niet treffen, veel gaat ernaast. Als het plan goed werkt moet je niet teveel veranderen zal Luuk gedacht hebben; in R2 en R3 blijft Luuk veel bewegen en treft de Duitser met regelmaat. Luuk wint.

2e ligapartij: Dominic Michels (Pulheim) vs Joey Sips (Windmill)

De Duitser komt in en wil op halve afstand boksen. Hij weet een aantal treffers te plaatsen op het lichaam. Joey zet een paar keer de tegenaanval in maar de stoten zijn net te kort. Dan een lange zwiep van Joey. Zo gaat het over en weer. in R2 stoot de Duitser veel op de dekking. Joey zet tegenaanval in maar blijft problemen houden om de juiste afstand te vinden. In R3 krijgt de Duitser een snee. De wedstrijd wordt gestopt RSCM3. Dan worden de punten geteld en blijkt de Duitser winnaar.

pulheim vs windmill
pullheim vs windmill 4
Windmill team logo

3e ligapartij: Abdul Boni (Pulheim) vs Haye Soepboer (Windmill)

Haye begint goed. Als er ruimte is, geeft hij een explosieve combinatie. De Duitser is wat afwachtend. In R2 drukt Haye de Duitser achteruit maar vergeet te stoten. Daardoor zijn er wel lange pauzes in het gevecht. De Duitser slaat nog een paar keer met binnenkant handschoen en komt met een slotoffensief eind R2. R3 begint met verzorging van Haye, hij heeft een bloedneus. De dokter wordt erbij gehaald, maar de wedstrijd kan door. Verderop in R3 heeft Haye nog steeds een bloedneus en de dokter breekt de wedstrijd af. RSCM3. De punten worden geteld en Abdul Boni wint.

4e ligapartij: Soren Nicodemus (Pulheim) vs Dejan Bolt (Windmill)

Dejan gebruikt vaak zijn lange voorhand en prikt daarmee regelmatig door de dekking van zijn tegenstander. Op de aanvallen die door de Duitser ingezet worden, draait hij handig weg. Dejan maakt niet veel combinaties, de enkele stoten voeren de boventoon, maar hij houdt zijn opdracht goed aan. In de ogen van het publiek heeft Dejan de controle over de partij, toch gaat de overwinning naar de Duitser.

pullheim vs windmill 5

5e ligapartij: Soulaiman Kariouch (Pulheim) vs Johan Visscher (Windmill)

Johan staat tegenover een sterke tegenstander. Het zijn allebei knokkers. Johan zet veel stoten naar het hoofd. In de tweede ronde laat hij ook mooie series zien. Hij stapt vaak dicht op zijn tegenstander en zou nog meer ‘macht’ over de wedstrijd hebben als hij iets meer op stoot afstand blijft. Johan pakt op de juiste momenten zijn puntjes en stapt als terechte winnaar van deze partij de ring uit.

6e ligapartij: Sinan Acer (Pulheim) vs Donovan Vroom (Windmill)

Donovan treft een kleinere potige tegenstander en moest uitkijken niet op de stoten van Sinan te lopen. In het begin van de partij vergeet Donovan zijn stoothand te gebruiken. Hij moet zijn voeten gebruiken om uit de touwen te blijven en moet lang boksen om deze tegenstander van zich af te houden. Dit komt niet helemaal uit de verf. Beide boksers krijgen een openbare waarschuwing, Sinan voor te laag met zijn hoofd inkomen en Donovan voor het naar beneden drukken van zijn tegenstander. In de 3e ronde begint het echter te lopen. Donovan zet zijn stoothand bij, begint beter weg te draaien en de aanval te openen. In deze ronde overklast hij zijn tegenstander. Sinan moet veel zware stoten incasseren. Helaas vindt de jury het al met al niet genoeg om Donovan tot winnaar uit te roepen; deze partij eindigde in een onbeslist.

7e ligapartij: Marcellino Aliyeida (Pulheim) vs Marcel van der Borght (Windmill)

Marcel zat vanaf het begin niet lekker in de partij. Hij doet te weinig om de partij naar zich toe te halen. Als hij stoten zet, zijn het hoeken. Marcel laat zich heel gemakkelijk in de touwen zetten en vangt daar stoten. Dit alles levert hem in de eerste ronde 8 tellen op. In ronde 2 zet hij meer directe stoten en dat gaat gelijk een stuk beter. Maar toch staat hij nog geregeld met zijn rug in de touwen en incasseert daar onnodig stoten. Het resulteert in nog een keer 8 tellen. De Duitser wint deze partij.

Het volgende Oberliga gala waar het Windmill team zal aantreden is 12 oktober in Hamm.

Pulheimer boxclub
Deel dit bericht