Groot nieuws. Een wereldkampioene op de Ben Bril Memorial maandag 17 oktober in het koninklijk theater Carré is altijd een klasse apart. Het gaat om Jorina Baars uit Den Helder, die een grote en geduchte reputatie opbouwde in het kickboksen.

Als regerend titelhoudster is zij wereldwijd de ene na de andere tegenstander de baas. Als zo’n vedette zich wil toeleggen op het Olympisch boksen, is dat een uitzonderlijke attractie, die opzien baart tot over de grenzen. De grote vraag is: blijft het hierbij? Dat kan zij in Carré bewijzen.

De veertiende editie van de Ben Bril Memorial ontwikkelt al jaren een eigen stijl en die formule spreekt aan. Gino Kanters en Steve Suppan gaan het gevecht aan om een Beneluxtitel met de ambitieuze Jorina Baars in de achtervolging. Zeg maar gerust een topkaart op het grootste profboksevenement van Nederland. Jorina Baars werd aangespoord door haar trainer Hassan Ait Bassou, zelf vroeger een grote meneer op dit Amsterdamse gala. Beiden willen er ,iets bijzonders’ van maken. Eens temeer toont deze verrassende attractie aan dat de afstand tussen boksen en kickboksen klein is.

Haar tegenstander is Sara Koops, die negen amateurpartijen achter de rug heeft en het optreden in Carré als een voorlopig hoogtepunt in haar carrière ziet. Eind deze maand bokst zij nog in Zuid-Duitsland. ,,Het vinden van gelijkwaardige tegenstanders is moeilijk. Daarom ben ik blij met deze kans op zo’n mooi podium in Nederland’’, aldus de 30-jarige Amsterdamse die traint bij Orlando Gemerts, de vaste assistent van Ernesto Hoost. Ook oud-profbokser Michelle Aboro houdt zich bezig met haar voorbereiding. Ervaring in haar onmiddellijke nabijheid is er voldoende.

Deel dit bericht