gladiatoren, world port

Het afgelopen weekend stond Rotterdam in het teken van het World Port Boxing-event. Zaterdag 16 november waren 1.750 bezoekers getuige van de verrichtingen van de “Gladiatoren aan de Maas”. Na een maandenlange training onder begeleiding van NBB-trainers zorgden zij ervoor dat het dak bijna van de prachtige VIP-tent in het Van Donge & De Roo-stadion afging. Als eerste onderdeel van de interland tussen TeamNL en Kazachstan kwam Delano James in de ring tegen Talgat Shaiken, een wedstrijd die door Shaiken nipt werd gewonnen.

Zondag 17 november was de VIP-tent opnieuw volledig uitverkocht. Een compliment aan de vertegenwoordigers van de Stichting Gladiatoren aan de Maas: E.J. Lugt, Leon Aertgeerts, Ferdinand Bestebreurtje, Roiger Kühne en René Sekeris. Voor een enthousiast publiek leverde het Nederlands Team een puike prestatie ondanks de 6-3 nederlaag. Onder de bezoekers bevonden zich onder meerde Ambassadeur van Kazachstan en een vijftal andere landen alsmede oud-bokskampioenen Rudy Koopmans en Rudi Lubbers.

IMG 20191117 WA0008

Winst tegen wereldtoppers voor Nouchka Fontijn tegen Valentina Khalzova, Enrico Lacruz tegen Zakir Safiullin en Artjom Kasparian tegen Nurbek Oralbay. Mira Massing maakte haar debuut in dit internationale geweld als vervangster van de geblesseerde Jemyma Betrian, terwijl het team werd gecompleteerd door: Delano James, Zekaria El-haj, Max van der Pas en Sammy Wagensveld
Bondscoach Hennie van Bemmel complimenteerde TeamNL in de ring en sprak ook zijn waardering uit voor het team en begeleiders van Kazachstan. Ook bedankte hij de Gladiatoren voor een succesvolle samenwerking.
Voor aanvang van de interland werd de druk bezochte eindejaarsreceptie van de Boksbond gehouden. Voorzitter Boris van der Vorst maakte het volgende bekend:

  • Boksers van het jaar 2019, Nouchka Fontijn en Enrico Lacruz
  • Talent van het jaar 2019, Husniye Calisir
  • Trainer van het jaar 2019, Sayit Yanik
  • Vrijwilliger van het jaar 2019, Alex van Klooster

Rudy Koopmans kreeg de vorig jaar aan hem toegekende speld verbonden aan het Erelidmaatschap.
Na de Interland veroverde Stephen Danyo de WBA-titel Intercontinental. Een titel die nog niet eerder door een Nederlander werd gewonnen.

Peter Bonthuis
Deel dit bericht