BEN BRIL RAFAEL HARUTJUNJAN

De dertiende Ben Bril Memorial heeft er weer een topwedstrijd bij. Rafael Harutjunjan weet eindelijk waar hij aan toe is. Hij had de pech dat Somay Bilal door een blessure moest afzeggen voor het grootste boksgala van Nederland op donderdag 7 november in het koninklijke theater Carré en deed daarna het verzoek tegen een bokser uit de beste 200 van de wereld te willen uitkomen. Dat heeft alles met zijn nog steeds grote ambitie te maken.

De Vughtenaar, ex-wereldkampioen WBC, wil niets liever dan terug naar de top en een overwinning op de vastgelegde Argentijnse tegenstander Damian Leonardo Yapur zou hem aanzienlijk helpen in dat streven. Het viel niet mee voor de organisatie aan het verzoek van Rafael Harutjunjan te voldoen. Het grote geld valt voor de meeste boksers ergens anders te verdienen en daardoor krijgt hun eigen route meer glans. Er valt in Carré voor hen bovendien meer te verliezen dan te winnen. Diverse ,toppers’ passeerden in dat spanningsveld de revue. De één mocht niet van zijn trainer, de ander had een betere aanbieding en weer een ander kwam zijn afspraken niet na. Uiteindelijk viel de keus op de in Madrid trainende Damian Leonardo Yapur, een keiharde broodvechter met een respectabel record én inderdaad 195ste op de ranking van Boxrec.com. De partij met ,El Chino’ is afgesloten op 66.7 kilo over 10 ronden. Mocht Harutjunjan winnen, dan is hij Nederlands kampioen.

Rafael reageert enthousiast: ,,Ik ben de organisatie dankbaar dat men met mij heeft willen meedenken en zal laten zien dat ik nog steeds in topvorm ben. Maanden heb ik in Thailand aan mijn conditie en techniek gewerkt en ik zie dit als een nieuwe grote kans.’

Hans de Bruijn
Deel dit bericht