Afgelopen zondag vond opnieuw een succesvolle editie van Boksbonanza plaats, georganiseerd door Bettah Boxing Gym in Den Haag. Ditmaal was het evenement extra bijzonder vanwege het bezoek van hoogwaardigheidsbekleders, waaronder burgemeester Jan van Zanen en de ambassadeur van Marokko in Nederland, Zijne Excellentie Mr. Mohamed Basri.

9e Boksbonanza
9e Boksbonanza

Het is een opmerkelijke prestatie voor Said Bettah, de oprichter van Bettah Boxing Gym, die in eind 2018 begon met zijn eigen boksschool in een garagebox. Destijds kon hij waarschijnlijk niet voorzien dat hij ooit de burgemeester en de ambassadeur zou ontvangen. Deze erkenning is meer dan verdiend vanwege zijn toewijding aan de Schilderswijk. Al geruime tijd gebruikt hij boksen als middel om jongeren doelen te geven, discipline bij te brengen en zelfvertrouwen te stimuleren. Bettah Boxing Gym is inmiddels een begrip in de buurt, met altijd een vol huis tijdens evenementen.

De oorsprong van Bettah Boxing Gym is mogelijk herkenbaar voor veel boksers. Na meer dan 60 wedstrijden voelde Said dat zijn passie voor de sport nog brandde, maar de motivatie om zelf intensief te trainen afnam. Hij besloot zijn handschoenen aan de wilgen te hangen en zich te richten op het geven van trainingen, eerst bij Haagse Directe en uiteindelijk voor zichzelf. Wat begon met één garagebox, groeide al snel uit tot twee en vervolgens drie. Nu heeft BBG twee locaties, één aan de Rubensstraat en nog een op korte afstand voor de dameslessen. Wat begon met vijf leerlingen, zijn nu wekelijks meer dan 25 lessen met meer dan 1000 leden.

Maar Said's droom, een eigen boksschool in de Schilderswijk, is niet alleen werkelijkheid geworden, het is slechts het begin van zijn reis. Hij blijft zich inzetten voor een positieve uitstraling van de buurt, zoals duidelijk blijkt uit het bezoek van de hoogwaardigheidsbekleders tijdens het afgelopen weekend.

Naast zijn inzet voor de buurt heeft Said ook sportieve ambities, zoals het trainen van kampioenen. Tijdens de 9e Boksbonanza werden 19 spannende wedstrijden gehouden, met deelnemers uit alle hoeken van Nederland en Duitsland, waarbij uit Den Haag maar liefst 10 deelnemers kwamen, waaronder twee dames. Een publiekslieveling was Mohamed Amin Bettah, die zijn tiende overwinning behaalde en op weg is naar de A-klasse, waarmee hij in de voetsporen van zijn vader treedt. Samen met een trotse opa liepen er drie generaties rond, een echte boksfamilie

9e Boksbonanza
9e Boksbonanza
Deel dit bericht