De zomervakantie is voorbij en iedereen is weer vol in training. Alles voor dat ene doel: kampioen van Nederland 2023! Het finaleweekend is gepland op 9 en 10 december in Rotterdam. Hiervoor gaan we terug naar een oude bekende, de sporthal Schuttersveld. Een locatie waar vroeger het NK werd gehouden, de Bep van Klaveren Memorial plaatsvond en waar een van onze aangesloten bokscentra is gevestigd. Een locatie die alle faciliteiten heeft voor een topervaring door de deelnemers!

Deelnemers

Het NK 2023 is open voor alle leeftijden, maar alleen voor de C, B en A-klasse. De bokser moet dus minimaal 3 gewonnen wedstrijden hebben.

We begrijpen dat dit voor de jeugd een teleurstelling kan zijn, aangezien die de laatste jaren wel in alle klassen mocht deelnemen. Graag leggen we deze keuze uit.

Het NK is het hoogste podium in eigen land. De kwaliteit van het boksen dient centraal te staan. Boksers zonder ervaring passen daar niet bij. Aanvullend geloven wij dat er voldoende wordt georganiseerd om binnen redelijke termijn C-klasse te worden. Initiatieven zoals de regionale trainingen van TeamNL en de jeugddagen dragen bij aan de ontwikkeling en doorstroming van boksers.

Eenlingen

Wij willen alle ingeschreven boksers graag in actie zien en spannen ons in om ook de eenlingen een partij te geven. Daarbij kijken wij dit jaar ook naar de optie om de bokser aan een andere poule toe te voegen. Zo hebben we minder directe finales en kan de bokser meer ervaring opdoen; er moet meer geknokt worden voor de titel. Per geval kijken we naar de opties en overleggen wij met de coach, DTC-lid en/of bondscoach.

Oproep organisatie voorrondes

De voorrondes zijn op 2 en 3 december. Hiervoor zoeken wij één of twee clubs om deze dagen te organiseren. Vriendelijk verzoeken wij kandidaten om zich aan te melden op uiterlijk vrijdag 6 oktober 2023, dit kan per e-mail aan ivo.stamps@live.nl. Kandidaten krijgen binnen één week een reactie.

Net als bij het NNK en ZNK geldt dat het kopen van wedstrijddagen bij kampioenschappen is vervallen. De organiserende club betaalt dezelfde kosten als bij clubwedstrijden. Extra kosten voor officials gerelateerd aan het kampioenschap zijn voor rekeningen van de boksbond.

In overleg met W&E mag de organiserende club wel een eigen nieuweling toevoegen als losse partij.

Planning

Wij openen de inschrijving op vrijdag 3 november en deze sluit op zaterdag 11 november 20.00 uur. De initiële loting wordt vrijdag 17 november gedeeld. Hierna wordt verder gewerkt om eventuele eenlingen te matchen aan elkaar of aan een poule. Het eerste programma delen wij op vrijdag 24 november. We boksen vervolgens op 2, 3, 9 en 10 december.

Het inschrijfformulier wordt later gedeeld. Informatie over ticketverkoop volgt.

Heb je vragen?

Neem contact op met Ivo Stamps via 06-15840330 of ivo.stamps@live.nl.

Commissie Wedstrijden en Evenementen
Deel dit bericht