De Noord- en Zuid-Nederlandse Kampioenschappen komen er weer aan! Op deze pagina vind je praktische informatie over de kampioenschappen en inschrijvingen.

De kampioenschappen zijn open voor alle leeftijden en vaardigheidsklassen. Het matchen van zogenoemde eenlingen voor prestatiepartijen wordt niet toegezegd. Dit is afhankelijk van het deelnemersveld en programma en gebeurt in overleg met trainers, W&E, de districten en technische staf.

Inschrijvingen

De inschrijvingen worden geopend van woensdag 20 t/m maandag 25 maart. Het inschrijfformulier vind je onderaan deze pagina. Vul het formulier volledig in en stuur het terug als .xlsx bestand (geen ander format wordt geaccepteerd) naar istamps@nederlandseboksbond.nl.

Het eerste weekend van de kampioenschappen overlapt met de Ramadan. Boksers die hieraan deelnemen kunnen “Ramadan” vermelden bij de opmerking. Indien de loting/de poule het toestaat, houden we rekening met de programmering.

Voorwaarden inschrijving en deelname

  • Boksclub dient aangesloten te zijn bij de Nederlandse Boksbond en de licentie voor 2024 te hebben betaald.
  • Bokser dient een geldig startboekje te hebben en dit jaar aantoonbaar medisch gekeurd te zijn.
  • Bokser dient € 10,- contant te voldoen bij de weging en keuring.

Loting en programma’s

Uiterlijk zaterdag 30 maart delen wij de loting. In de dagen erna proberen wij voor de eenlingen nog een partij waarna het programma voor het eerste boksweekend op de website verschijnt.

Noord

Het NNK is bestemd voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland, Utrecht en Noord-Holland. Er wordt op de volgende dagen gebokst:

  • Zondag 7 april bij ABOV Hoorn.

  • Zaterdag 13 april bij ABCC Apeldoorn. Wegen en keuren om 15:00 uur, aanvang wedstrijden om 17:00 uur.

  • De finales zijn op zaterdag 20 april in Kalverdijkje Leeuwarden.

Sommige aanvangstijden worden nog overlegd met de organisaties. Het aantal wedstrijden heeft hier invloed op. Indien nodig kan er een vierde dag gebokst worden op zondag 14 april bij ABCC Apeldoorn. Dit wordt snel na de sluiting van de inschrijvingen gecommuniceerd.

Zuid

Het ZNK is bestemd voor de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Er wordt op de volgende dagen gebokst:

  • Zondag 7 april bij Sportcentrum Nicolaas.

  • Zaterdag 13 april bij RBV Van ’t Hof.

  • Zaterdag 20 april bij de Bredase Ring.

  • De finales zijn op zondag 21 april bij Bettah Boxing Gym. Wegen en keuren om 11:00 uur, aanvang wedstrijden om 13:00 uur.

Sommige aanvangstijden worden nog overlegd met de organisaties. Het aantal wedstrijden heeft hier invloed op. Indien nodig kan er een vijfde dag gebokst worden op zaterdag 6 april bij Sportcentrum Nicolaas of zondag 14 april bij RBV Van ’t Hof. Dit wordt snel na de sluiting van de inschrijvingen gecommuniceerd.

Download hier het inschrijfformulier:

Inschrijfformulier-NNK-en-ZNK-2024.xlsx
738,6 KB · Excel · 13 mrt. 2024
Deel dit bericht