Gisteren hebben vier dames en vier heren een NOC*NSF selectiestatus gekregen en daarmee bouwt het technisch kader verder aan een nieuwe generatie topboksers.

De selectiestatus is niet gekoppeld aan een prestatie-eis. Een sportbond bepaalt op basis van haar eigen selectiebeleid welke sporters voor deze status in aanmerking komen. De selectiestatus heeft een looptijd van een jaar en kan daarna op voordracht van een sportbond verlengd worden. De voordracht van deze boksers is tot stand gekomen in nauw overleg met onze prestatiemanager Francesco Wessels.

Door deze selectiestatus komen bij de vrouwen Alicia Holzken, Chelsey Heijnen, Luna Beeloo en Husniye Calisir en bij de heren Mustafa Akraa, Gradus Kraus, Tony Jas en Cas van Peer in aanmerking voor een pakket aan voorzieningen. Deze zijn erop gericht dat de atleet zich kan focussen op zijn/haar sportieve prestaties.
De volgende stap is het verkrijgen van een A-status, hiervoor is wel een prestatie-eis van toepassing. De bokser zal tijdens het EK bij de eerste vier van Europa moeten eindigen en bij een WK bij de eerste acht van de wereld.
En dat is de missie waarvoor deze boksers gaan!

Deel dit bericht