Verdient jouw club de titel van ´Best Boxing School´ binnen Nederland, of misschien is jouw school the ´Best corona survivor´? Geef deze dan op voor de AIBA ¨Best in Boxing¨ Awards 2020! De Awards zijn in het leven geroepen voor de viering van de International Boxing Day (IBD), welke werd gevierd op 22 juli. Deze dag bestaat om de vooruitgang van alle belangrijke personen in de bokssport te promoten en de Awards erkennen daarbij de uitblinkende prestaties en bijdragen die worden geleverd om de bokssport in elk land (aangesloten bij de AIBA) te ontwikkelen, aan te sporen en te versterken.

De AIBA heeft elf categorieën in het leven geroepen waarbinnen per aangesloten land drie genomineerden worden aangedragen, waaruit (per land) één winnaar wordt gekozen. De categorieën zijn als volgt:

 1. Best male boxer
 2. Best female boxer
 3. Best coach
 4. Best youth male boxer
 5. Best youth female boxer
 6. Best ringside doctor
 7. Best R&J (referee & judge)
 8. Best official
 9. Best cutman
 10. Best boxing school
 11. Best innovation project
Boxing awards

Aan deze lijst van categorieën voegt de Nederlandse Boksbond nog een categorie toe: ¨Best corona survivor¨.

Vanuit de Boksbond worden in de verschillende categorieën genomineerden aangedragen, maar we hebben jullie input nodig bij twee van de categorieën, namelijk: ´Best boxing school´ en ´Best corona survivor´.

´Best boxing school´

Heeft jouw boksschool/club in de afgelopen 12 maanden uitblinkende prestaties geleverd? Misschien droeg zij bij aan sociale projecten ten behoeve van de maatschappij? Of nam zij misschien leuke initiatieven om de bokssport in Nederland aan te moedigen?

´Best corona survivor´

Hoe heeft jouw boksschool/club zich groot gehouden tijdens de moeilijke coronaperiode? Ondernam deze bijvoorbeeld noemenswaardige acties om Boksend Nederland lekker fit en aan het boksen te houden? Of is er een andere reden waarom zij deze prijs verdient?

Een boksschool nomineren doe je zo (gelieve alleen door boksschoolhouders):

Stuur vóór zaterdag 15 augustus een e-mail naar nederlandseboksbond@gmail.com en verwerk hierin de volgende gegevens:

 • Naam van de boksschool die je nomineert
 • Specifieke informatie over boksschoolhouder (naam, ervaring, etc.)
 • Categorie waarin je de boksschool nomineert
 • Argumentatie waarom je de boksschool nomineert
 • Bewijsvoering voor de argumentatie: verzamel materiaal als certificaten / prijzen / persartikelen / foto´s of video´s die jouw argumentatie kracht bijzetten

‘Despite the challenges, despite the difficulties that AIBA is facing, despite the COVID-19 pandemic, we decided to celebrate the International Boxing Day all around the world by awarding all the actors of our sport´

— AIBA Interim President Dr. Mohamed Moustahsane
Deel dit bericht