Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft een duidelijke boodschap geplaatst over de International Boxing Association (IBA). Deze boodschap is gericht aan alle Nationaal Olympisch Comités (NOC’s) en Nationale Boksfederaties.

De kern van deze boodschap is dat nationale bonden zich niet meer mogen inlaten met de IBA. De consequenties van het negeren van deze richtlijn zijn onder meer:

  • Uitsluiting van de Olympische Spelen 2028: Boksers van bonden die lid blijven van de IBA zijn niet meer welkom op de Olympische Spelen in 2028.
  • Beëindiging van het lidmaatschap: NOC’s moeten het lidmaatschap van bonden die verbonden blijven met de IBA beëindigen.

Deze maatregelen dwingen nationale boksfederaties om een duidelijke keuze te maken. Voor diegenen die willen blijven deelnemen aan Olympisch boksen en aangesloten willen blijven bij hun NOC, is een vertrek bij de IBA onvermijdelijk.

Veel nationale bonden hebben al de overstap gemaakt naar World Boxing. De verwachting is dat nog meer bonden deze stap snel zullen volgen. Voor meer details over de boodschap van het IOC, bezoek deze link naar de officiële boodschap van het IOC.

Deel dit bericht