Wie maandag 16 oktober een bezoek brengt aan het altijd gezellige koninklijk theater Carré zal er geen spijt van krijgen. De organisatie van de Ben Bril Memorial heeft een boksprogramma voor de beste profs samengesteld dat zijn weerga niet kent in de

vijftien jaar van zijn bestaan. Kosten noch moeite zijn gespaard om de jubileumeditie van de Ben Bril Memorial van historisch perspectief te voorzien.

Met onder andere een veelbelovend gevecht om de Benelux titel waarin de Limburger Xavier Köhlen – een sieraad voor de sport - moet bewijzen de terechte kampioen te zijn tegen de in België mateloos populaire Meriton Karachi. Een partij die door de Europese topscheidsrechter Vanderwielen wordt beschouwd als de grote ,crash’ van de lage landen.

De terugkeer van Gino Kanters in de bezienswaardige bokstempel aan de Amstel is ook iets om naar uit te kijken. Vorig jaar liet de Amsterdammer zijn emoties de vrije loop toen hij door de jury zijns inziens ten onrechte niet tot kampioen werd uitgeroepen. Een onbeslist maakte hem woedend.

Maar de tijd heelt alle wonden. Kanters geeft niet op en heeft beloofd tot het uiterste te gaan tegen de ervaren en geslepen Belg Islam Teffani, hoewel dit keer geen titel op het spel staat.

Dat is wel het geval in de partij van de Hagenaar Bryan Nisia, eerder in Carré sterk op dreef tegen Steve Suppan. Hij heeft zijn zinnen gezet op het veroveren van het Nederlands kampioenschap en zal dan Somay Bilal moeten verslaan die na een paar jaar afwezigheid aan een sterke opmars is begonnen. Insiders geloven in een fifty-fifty strijd, zodat spanning en sensatie verzekerd is.

Ga er maar voor zitten. De Rotterdammer Artjom Kasparian bouwt aan een geduchte carrière, veelal in Engeland, en geeft zichzelf een goede kans tegen Dmitro Fedas. Wie? Een uit de Oekraïne afkomstige prof die tegenwoordig in Nice woont en in het bezit is van een record met acht overwinningen. Geef hem dus niet teveel ruimte, Artjom. Hij zal dan zijn kans grijpen.

Nog een verrassing. Sara Koops, de ontdekking van vorig jaar, nam maar wat graag de uitnodiging van de organisatie aan om opnieuw te excelleren op het mooiste podium van Nederland. Ditmaal tegen Tessa van Stenus Een sportschoolhoudster uit Brabant die zich speciaal heeft geprepareerd voor deze avond.

Volgens traditie wordt ook het toernooi om de Grote Prijs van Amsterdam gehouden. Wederom met sterke deelnemers Te weten Mike Horn, Monir Nezami, Daryl Sichtman en Thomas van Wetten. Stuk voor stuk gerenommeerde kickboxers, die zich voor één keer na een gedegen training toeleggen op het klassieke boksen. De ervaring leert dat zij altijd voor extra opwinding zorgen.

Een uitverkocht huis komt hopelijk weer in zicht. Dat verdient de Ben Bril Memorial. Wilt u niet op de tribune maar nóg dichter bij de ring zitten dan zijn er een beperkt aantal speciale ring Seats verkrijgbaar.

Zie voor meer informatie: www.benbrilmemorial.nl

Deel dit bericht