ROTTERDAM – Rotterdamse Sporticonen heeft tijdens het traditionele ontbijt in Van der Valk Hotel Ridderkerk bekendgemaakt dat het een Sociaal Pact vormt gericht op de participatie van kansarme kinderen. De toegesneden maatschappelijke focus van de stichting met ANBI-status van Goed Doel betekent ook dat de Bep van Klaveren Memorial na 25 jaar een nieuwe invulling krijgt.

Bij het ontbijt met sponsoren en relaties werden verschillende initiatieven gepresenteerd als onderdeel van het nieuwe Sociaal Pact. Een samenwerkingsverband met basisscholen voor speciaal onderwijs, sportclubs en welzijnsorganisaties dat kinderen die opgroeien met armoede, achterstand of leerproblemen via de jeugdsportevenementen gaat ondersteunen naar een clublidmaatschap. Een partnerschap met stichting Jarige Job en stichting De Vrienden Van voor de participatie van kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. 5000 kinderen in Groot-Rotterdam zullen op hun verjaardag in de cadeaudoos van Jarige Job een uitnodiging vinden die het hen mogelijk gaat maken om deel te nemen aan de jeugdsportevenementen van Rotterdamse Sporticonen. Ook werd een nieuw partnerschap met de Giovanni van Bronckhorst Foundation bekendgemaakt.

In lijn met de toegesneden maatschappelijke focus werd ook een nieuwe invulling van de Bep van Klaveren Memorial gepresenteerd. Vanaf de 26e editie dit jaar zal de Memorial een jeugdevenement zijn, volledig passend bij het profiel van de stichting. In feite gaat de bestaande Junior Bep op in de Memorial nieuwe stijl en verdwijnt het senior boksen van de kalender. De Bep van Klaveren Memorial groeide in een kwart eeuw uit tot een traditie waardoor de markante Crooswijkse bokser na zijn dood niet werd vergeten. Die traditie blijft, maar met een toekomstgerichte invulling.

Arnold Vanderlyde sprak als ambassadeur van de Bep van Klaveren Memorial direct zijn steun uit: “Wat is er mooier dan Ouwe Bep naar de jeugd te brengen”. Ook werd bekendgemaakt dat Sportbedrijf Rotterdam de gemeentelijke sportaccommodaties kosteloos beschikbaar gaat stellen voor de evenementen van Rotterdamse Sporticonen.

Rotterdamse Sporticonen ontvangt dit jaar 5000 kinderen op haar gratis evenementen, waaronder honderden kinderen met een beperking en kinderen uit achterstandssituaties. Voor de organisatie werkt de stichting met meer dan 200 studenten van Rotterdamse scholen samen.

Voor de invulling van de komende Bep van Klaveren op zondag 15 september 2019 zal het programma worden vastgesteld onder verantwoordelijkheid van Waleed Shekho (jeugdcoach Nederlandse Boksbond) in overleg met Rob Schipper (RBV Crooswijk).

Deel dit bericht