Sinds 1 januari 2022 is er een nauwe samenwerking tussen CTO Metropool, Rotterdam Topsport (RTS) en de Nederlandse Boksbond. Op uitnodiging van RTS konden de Nederlandse boksers en coaches kennismaken met een aantal medewerkers van CTO en RTS die de boksers kunnen bijstaan op de weg naar de Olympische Spelen in Parijs (2024) en later in Los Angeles (2028).

Jan Tromp (RTS) heette de aanwezigen welkom aan boord van de Ostara (Koninklijke Spido) voor een prachtige tocht door de Rotterdamse Havens waarbij o.a. het cruiseschip ss Rotterdam, dat een vaste plaats heeft in de Rotterdamse haven, werd gepasseerd.

Arne de Groote (directeur Topsport Metropool) legde uit dat de komst van het Topsport Programma een welkome aanwinst is in haar plannen en de verdere ontwikkeling van een Nationaal Vechtsportcentrum. Namens de Boksbond dankte Peter Bonthuis Jan Tromp en Arne de Groote voor hun inspanningen samen met de Boksbond en sprak de wens uit dat de samenwerking zal leiden tot goede sportieve prestaties.

Onder de aanwezigen waren verder: Errol Esajas en David Jones (S&C), Mark Smit (Fysio), Judith Rouwenhorst (Leefstijlcoach) en Percy Isenia (RTS).

Naast de coaches Waleed Shekho en Sayit Yanik waren de volgende boksers aanwezig (zie foto);


TeamNL groepsfoto
Op de foto achter v.l.n.r. Cas van Peer, Gradus Kraus, Rick de Nooijer, Jona Bronswijk en voor v.l.n.r. Chelsey Heijnen, Delano James, Tony Jas, Mustafa Aakra, Juna Prinssen, Luna Beeloo en Husniye Calisir
Deel dit bericht