Boks TeamNL heeft drie dames en drie heren geselecteerd om deel te nemen aan het komende Olympische kwalificatietoernooi in Busto Arsizio, Italië, van 1 tot en met 12 maart 2024. Deze selectie biedt hen de kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van deze zomer in Parijs.

Road to Paris 1

Het evenement in Italië, onder toezicht van het Internationaal Olympisch Comité, staat bekend als het ‘1e Wereldkwalificatietoernooi’ en biedt 49 plaatsen voor Parijs 2024 aan boksers van over de hele wereld.
Na het Europse-kwalificatietoernooi van afgelopen zomer, waar twee leden van TeamNL net niet gekwalificeerd waren, grijpen zij nu opnieuw de kans om hun Olympische droom waar te maken.

De geselecteerde boksers voor het evenement in Italië zijn:

Dames:

  • Maud van der Toorn (Featherweight, 57kg)
  • Chelsey Heijnen (Lightweight, 60kg)
  • Luna Beeloo (Light-Welterweight, 66kg)

Heren:

  • Mustafa Akraa (Light-Welterweight, 63.5kg)
  • Tony Jas (Light-Middleweight, 71kg)
  • Gradus Kraus (Light-Heavyweight, 80kg)

Sayit Yanik en Waleed Shekho, de bondscoaches van Boks TeamNL, benadrukken de uitdaging van het kwalificeren voor de Olympische Spelen in het boksen. Terwijl ze vertrouwen hebben in de prestaties van de Nederlandse boksers in Italië, erkennen ze dat eerdere ervaring leert dat sommigen mogelijk naar de derde en laatste kwalificatieronde worden gestuurd. Yanik en Shekho dringen er bij de atleten op aan om volhardend te blijven werken, hard te trainen en klaar te zijn om de kans te grijpen wanneer die zich voordoet. De selectie voor de laatste kwalificatie in Bangkok later dit jaar, zal plaatsvinden op basis van verdienste en voorbereiding.

De volledige lijst met geselecteerde boksers wordt aangevuld met fysio Remi Sulkers, terwijl de coaching wordt verzorgd door Sayit Yanik en Waleed Shekho.

Deel dit bericht