De Technische leiding van de Boksbond heeft vandaag, in overleg met de Medische Commissie en Wedstrijden en Evenementen Commissie, besloten om de voor zaterdag 14 november a.s. in Nieuwegein geplande interland tegen België af te gelasten. Eerder werd al besloten het evenement zonder publiek te laten plaatsvinden.

De strengere maatregelen die door de regering zijn uitgevaardigd en die gisteravond zijn ingegaan, alsmede de maatschappelijke verantwoordelijkheid die de Boksbond heeft, hebben tot dit besluit geleid.

Hoewel dit een sportieve teleurstelling is voor met name Enrico Lacruz die zich in februari 2021 kan plaatsen voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo, is de bokser realistisch. “Natuurlijk is het jammer dat ik niet tegen een sterke Belg in de ring kan verschijnen, maar dat is niets vergeleken met het grote leed dat veel mensen overkomt. We moeten er alles aan doen om met elkaar het Corona-virus te overwinnen, daarom sta ik volledig achter het besluit van onze Technische staf om naar een alternatief te zoeken".

Mogelijk gebeurt dat in Denemarken op 12 december en/of in Keulen van 16 t/m 20 december a.s.

"Het is lastig dat je niet een vast programma hebt, maar vele andere landen hebben met hetzelfde te kampen”.

Vandaag heeft de Commissie Wedstrijden en Evenementen van de Boksbond i.o.l. met jeugdcoach Waleed Shekho ook besloten de Nationale Jeugdkampioenschappen 2020 af te gelasten. De kampioenschappen 2021 staan gepland voor 26 en 27 juni 2021 en worden gelijktijdig met het Nationaal Kampioenschap voor Elite in Rotterdam gehouden.
Verder zullen alle aanvragen voor wedstrijden en evenementen die in 2020 nog plaatsvinden afgewezen worden. De situatie laat het niet toe om op een maatschappelijk verantwoorde wijze deze te organiseren op dit moment.

Namens de Nederlandse Boksbond,

Alex van Klooster, Voorzitter W&E

Deel dit bericht