Eindhoven is weer een bokscentrum rijker. In de kerk aan de Ploegstraat 3 in Eindhoven is bokscentrum 040 Boxing Gym gevestigd. Nationaal en internationaal trainer/coach Patrick Mesters heeft hier een waanzinnige locatie gevonden.

De Heilig Hartkerk is een voormalige rooms-katholieke kerk in Eindhoven. Het kerkgebouw is ontworpen door architecten Dom Paul Bellot en Hendrik Christiaan van de Leur, beide hebben nooit kunnen vermoeden dat er ooit gebokst zal worden in deze kerk.

Patrick heeft grootse plannen voor het gebouw. Naast een trainingsring zal er binnenkort ook nog een officiële wedstrijdring worden geplaatst welke gebruikt kan worden voor wedstrijden en evenementen, maar natuurlijk ook voor de trainingen. Naast bokstrainingen voor ieder niveau is er ook een praktische ruimte voor kracht, coördinatie en kracht. Hierdoor heeft de kerk een multifunctioneel karakter gekregen en biedt de biechtruimte nu plaats aan een massagetafel.

Gezien het grote aantal bokscentra in Eindhoven is er veel enthousiasme voor boksen in deze regio. De Nederlandse Boksbond spreekt de hoop uit dat het verschijnen van 040 Boxing Gym het niveau nog verder omhoog zal tillen en dat er mooie samenwerkingsverbanden ontstaan.

Patrick Mesters 040
040 boxing gym
040 boxing gym
Deel dit bericht