De Nederlandse Boksbond vindt dat boksen voor iedereen een gezonde manier is om fit te blijven. We zien steeds vaker dat oudere mensen de bokshandschoenen aantrekken en de bokssport inzetten om fit en vitaal te blijven.

Arnold Vanderlyde
© de Limburger/Peter Shols

In dit kader zullen we zaterdag 17 juni als partner van de Vitality Experience samen met voormalig bokskampioen Arnold Vanderlyde verschillende clinics voor oudere boksers (vanaf 55 jaar) geven. Zie voor meer info https://www.vitality-experience.nl/

Uiteraard hopen we dat boksers hier zo enthousiast over zullen zijn dat we ze kunnen doorverwijzen naar plaatselijke bokscentra om daar verder te werken aan hun fitheid en vitaliteit. Na afloop van de clinics bieden we de deelnemers de mogelijkheid om zicht te registreren zodat ze door plaatselijke bokscentra benaderd kunnen worden om eens te komen kijken en mee te kunnen doen met de bokslessen die gegeven worden.

Als je als boksschool een programma hebt voor oudere boksers neem dan even contact op met ons bondsburo via info@boksen.nl zodat we geïnteresseerde deelnemers kunnen doorverwijzen.

Mocht je de Vitality Experience willen bezoeken neem dan ook even contact op voor een toegangskaart.

Deze activiteit is voor de Nederlandse Boksbond een kick off om meer aandacht te gaan geven aan boksen als breedtesport. We hebben Arnold Vanderlyde gevraagd om ons hier bij te ondersteunen en willen daar graag een werkgroep voor opzetten.

Mocht je interesse hebben om hier aan bij te dragen neem dan contact op met Jeroen van den Berg jvdberg@nederlandseboksbond.nl

Deel dit bericht