Beste boksers en trainers,

Hopelijk heeft iedereen genoten van een prachtige zomer. Inmiddels klopt het nieuwe boksseizoen alweer op de deur. Velen van jullie zijn waarschijnlijk alweer hard aan het trainen om klaar te zijn voor de eerste wedstrijden die vanaf september gepland staan.

De Boksbond wil aan wedstrijdboksers en trainers het volgende onder de aandacht brengen. In Nederland worden af en toe bokswedstrijden georganiseerd waar de Nederlandse Boksbond niet bij betrokken is. Voor wedstrijdboksers en trainers met een licentie van de NBB is het niet toegestaan om hier aan deel te nemen. Deze wedstrijden worden namelijk niet bij en door de Boksbond geregistreerd. Hierdoor is het voor de bond niet meer duidelijk hoeveel wedstrijden een wedstrijdbokser heeft gebokst. Nog belangrijker is dat er geen zicht is op de medische situatie van een bokser voor en na de wedstrijd. Zo kan een bokser tijdens een niet geregistreerde wedstrijd knock-out gaan en zich een week later gewoon weer bij een officiƫle wedstrijd melden.

Vanuit veiligheid- en gezondheidsoverwegingen voor de bokser vinden wij het dan ook absoluut onverantwoord dat boksers met een NBB-wedstrijdlicentie op dergelijke evenementen boksen. Wij verzoeken onze aangesloten boksers en bokstrainers dan ook dringend om niet aan dergelijke bokswedstrijden deel te nemen. Indien je hier toch aan deelneemt kan de Boksbond je hiervoor een disciplinaire maatregel opleggen, bijvoorbeeld een waarschuwing, een schorsing of een royement. Dat zou natuurlijk heel jammer zijn.

Hoe weet ik of een boksevenement onder auspiciƫn van de Boksbond plaatsvindt? Vanzelfsprekend kan je hiervoor de wedstrijdkalender raadplegen. Eventueel kan je hiervoor ook jouw bokstrainer raadplegen dan wel de districtscommissie. Bij twijfel is het altijd goed om navraag te doen.

Heb je naar aanleiding van bovenstaande vragen of wil je iets anders met ons delen? Neem dan contact met ons op via secretariaat@nederlandseboksbond.nl.

Ben je benieuwd naar de aankomende evenementen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en houdt de wedstrijdkalender op de website in de gaten.

Namens de Nederlandse Boksbond wensen we iedereen heel veel succes met de voorbereidingen en natuurlijk met de wedstrijden!

Bestuur Nederlandse Boksbond

Deel dit bericht