Allround boxing

Twee jaar geleden verwezenlijkte Bjorn Hoogeveen zijn droom met een eigen boksschool in zijn woonplaats Alphen aan de Rijn. Vlakbij de gevangenis transformeerde hij eigenhandig een kantoorruimte tot vechtsportlocatie, waar zijn vrouw Josien en dochter Demi achter de bar de boksers verwelkomen. De boksschool biedt zeven dagen per week de meest uiteenlopende lessen voor diverse doelgroepen. Dat is ook de reden waarom Bjorn zijn boksschool Allroundboxing heeft genoemd.

Afgelopen jaar werd de 40-jarige Bjorn wereldkampioen kickboksen bij de veteranen, maar zijn echte hart ligt bij het boksen waar Mike Tyson zijn grote voorbeeld is. Sinds dit jaar heeft hij zijn club ook bij de Nederlandse Boksbond aangemeld. De ambitie van Bjorn is om met gerichte begeleiding, clubwedstrijden, districtstrainingen zijn boksers klaar te stomen voor de wedstrijdsport. Ik heb bij Allroundboxing in Alphen aan de Rijn afgelopen week een trainingsbezoek gedaan.

De centrale instructie tijdens de bokstraining wordt gegeven door oud-prof Rob Nieuwenhuizen. Bjorn richt zich met name op de wedstrijdboksers. Opvallend is dat die bij het stoten zetten niet de handschoenen ophouden, maar dat ze in de dekking worden opgevangen. Dat creëert een meer wedstrijdspecifieke dynamiek, één van de trainingselementen die Bjorn heeft overgehouden aan de recent afgeronde KSS3-opleiding van de Boksbond. De pittige opleiding heeft Bjorn overigens naast zijn drukke activiteiten bij Allroundboxing en zijn metselbedrijf afgerond. Een knappe prestatie van deze gedreven vakman!

Allround boxing 2
Boris van der Vorst
Deel dit bericht