In het hart van de stad heeft de oudste Boksvereniging van Schiedam een heerlijke trainingsruimte. Vanwege een beroerde fundering moest het historische pand aan de haven ontruimd worden. Na een moeizame zwerftocht en talloze gesprekken met de gemeente is er sinds december vorig jaar een mooie plek aan de Singel gevonden, waar boksen vijf dagen per week centraal staat. Genoeg reden om een trainingsbezoek af te leggen bij Boksvereniging De Haan, waar onze damesbondscoach Abdul Fkiri in zijn jonge jaren gebokst heeft.

Boris on tour: de Haan
Boris on tour: De Haan 4

Drijvende kracht van het bokscentrum is trainer Hans de Jong die net als het Rotterdamse boksboegbeeld Bep van Klaveren in het dagelijkse leven als slager werkt. Naast De Jong geven ook Bob van der Vlist en Laura Schalkwijk les. Cynthia de Korné verzorgt op woensdag het goedlopende kidboksen en oud-bokser Joop van de Kamp neemt op zaterdag de beginnende wedstrijdboksers onder handen. In de Rotterdamse regio wordt goed samengewerkt met Van ‘t Hoff, voor onder meer No-Knock-out wedstrijden voor nieuwelingen. Hoogtepunt was de memorial vorig jaar en de bokswedstrijd tussen de museumdirectrice en de kunstenares.

Ook in de eerste Corona-periode is goed doorgetraind met inspirerende video’s en buiten op een schoolplein. Het heeft ervoor gezorgd dat er geen enkele opzegging was. Sterker nog, Boksvereniging De Haan blijft groeien. De trouwe leden werden beloond met een mooi Corona-boksshirt. De locatie ademt een authentieke bokssfeer uit die past bij de rijke historie. In 1957 werd de vereniging opgericht door ‘kermisbokser’ Wim de Haan, wiens motto was ‘Wordt bokser, meer kans op slagen’. Drie jaar geleden nam Hans de Jong het roer over en zorgt voor een nieuw elan van de oer-Schiedamse vereniging, waar iedereen van jong tot de 74-jarige oude knoest Jan welkom is.

Boris on tour: de Haan 2
Boris on Tour: De Haan 3
Boris van der Vorst, Voorzitter
Deel dit bericht