Afgelopen zaterdag, 15 oktober, was er weer een wedstrijdavond bij Boksvereniging ABOV in Zwaag.

IMG 20221016 WA0000

Bokswedstrijden in Zwaag zijn een belevenis. Het publiek is heel fanatiek en luidruchtig, maar ook heel sportief. Als een “bokser van buiten” een lokale bokser verslaat, dan kan hij/zij op net zoveel applaus rekenen als de lokale bokser.

Op het programma stonden veelal starterspartijen. De meesten haalden een heel behoorlijk niveau. Zonder de overige boksers tekort te willen doen, lag het hoogtepunt van de avond bij een inhaalwedstrijd van de Nederlandse Kampioenschappen in de A-klasse tot 71Kg. De ABOV bokser Colin van Haarlem kon (bij goed presteren) kampioenswaardig worden bevonden en de titel “Kampioen van Nederland 2022” claimen. Dat het geen makkelijke opgave zou zijn, wist hij al. In het verleden had hij al eens verloren van zijn tegenstander (Zubair Chakari van Gym Vogel). Meteen vanaf de allereerste seconde bestookten de boksers elkaar met snelle acties en harde stoten. Het ging over en weer, totdat Colin Zubair raakte met een snelle combinatie waardoor Zubair neer ging en werd aangeteld. Na de verplichte 8 tellen, oordeelde de scheidsrechter dat Zubair niet voldoende hersteld was en beëindigde de wedstrijd. Beide boksers kregen een oorverdovend applaus.

De DTC (Ilona Lenten) en de gedelegeerde scheidsrechter waren het snel eens dat Colin kampioenswaardig was, waarna hij de kampioensgordel door zijn moeder kreeg omgegespt.

Het was een geweldige boksavond met als kers op de taart een kampioenstitel voor een lokale bokser.

Deel dit bericht