De door de regering opgelegde verplichte sluiting van alle sportaccommodaties en sportkantines als gevolg van de uitbraak van het coronavirus wordt per 1 juli opgeheven. Ook senioren hoeven tijdens de sportactiviteiten geen afstand meer te houden, waardoor het organiseren van wedstrijden per 1 juli weer mogelijk is.
In de praktijk houdt deze versoepeling in dat alle contactsporten weer actief kunnen worden beoefend, inclusief het organiseren van competities, onder voorwaarden met publiek.

Het blijft daarbij belangrijk dat er zoveel mogelijk voor en na het sporten door en tot de sporters ouder dan 18 jaar anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat de hygiƫnevoorschriften van het RIVM worden nageleefd.
We kunnen constateren dat de regering het aandurft de verantwoordelijkheid voor het tegengaan van de verspreiding van het nog steeds aanwezige coronavirus in handen van de samenleving te leggen.
Vanuit de Nederlandse Boksbond zullen wij de specifieke richtlijnen en adviezen vertalen in ons protocol en uiterlijk zaterdag publiceren op onze website.

Rene Braad, Directeur

Deel dit bericht