Demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge hebben vanavond het verlossende woord gegeven. Stap twee van het openingsplan kan worden gezet en de sportscholen kunnen, weliswaar onder strikte voorwaarden, weer open. Voorwaarden zijn bijvoorbeeld de inachtneming van de anderhalve meter regel en een naleving van het maximaal aantal personen dat tegelijk binnen mag trainen. Dit betekent dat sportscholen weer gaan werken met reserveringen voor tijdslots.

Vanaf woensdag 19 mei aanstaande zal het weer mogelijk zijn om binnen te sporten. Bokscentra kunnen weer boksers sport aanbieden zonder leeftijdsbeperking. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet je een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.
Het blijft bij de sportbeoefening belangrijk dat er zoveel mogelijk voor en na het sporten door en tot de deelnemers ouder dan 12 jaar anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat de hygiƫnevoorschriften van het RIVM worden nageleefd.

Er is wel een voorwaarde voor het overgaan op stap 2 van het openingsplan: het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames moet op maandag 17 mei verder zijn gedaald. Dit betekent dat er dan een afname moet zijn van ongeveer 20 procent ten opzichte van de piek van eind april. Als dit niet het geval is, wordt de pauzeknop ingedrukt. De tweede stap wordt dan uitgesteld.

Belangrijk blijft dat we drukte vermijden en ons allemaal aan de basisregels houden, ook wie al gevaccineerd is. Dit betekent onder andere handen wassen, afstand houden, thuisblijven & testen bij klachten en dat we ons laten vaccineren zodra dit mogelijk is.

Rene Braad, Directeur

Deel dit bericht