Tijdens de persconferentie van Rutte en de Jonge van vanavond werd duidelijk dat de lockdown zal worden verlengd met drie weken tot en met 9 februari.

Dramatisch voor onze sector maar noodzakelijk omdat het kabinet zich "grote zorgen" maakt over de gemuteerde variant van het coronavirus die over is komen waaien uit het Verenigd Koninkrijk. Minister-president Mark Rutte noemt de berichten daarover uit Londen en ook uit Ierland "alarmerend, en dat is nog zwak uitgedrukt".

Er komen aanvullende steunmaatregelen, heeft premier Rutte toegezegd. ,,We kunnen niet alle pijn wegnemen, maar nu we licht aan het eind van de tunnel zien, is het belangrijk dat we ons zoveel mogelijk door de crisis heen trekken.” Wat de extra maatregelen zullen behelzen kon de premier nog niet zeggen. Daarover zijn de ministers die daarover gaan, Koolmees, Hoekstra en Wiebes, in gesprek met onder meer VNO-NCW en MKB-Nederland. Komende week wordt daar meer over duidelijk.

Eerder werd al duidelijk dat de proef-evenementen zullen worden geschrapt en deze zijn voorlopig uitgesteld, zo melden Haagse bronnen tegen ANP. Die zouden duidelijk moeten maken wat er nodig is om evenementen op een veilige manier door te laten gaan.

Morgen zal ons hoofdbestuur zich buigen over deze verlenging en over wat wij extra kunnen doen voor onze leden in deze ongelofelijk zware tijd.

Rene Braad, Directeur

Deel dit bericht