Het Kabinet heeft dinsdag bekend gemaakt dat er opnieuw geld beschikbaar wordt gesteld voor sportverenigingen die getroffen worden door de huidige beperkende maatregelen vanwege het coronavirus. Het gaat hierbij om een bedrag van €60 miljoen.

Om de verspreiding van het virus tegen te gaan zijn de competities en wedstrijden stilgelegd, sportkantines gesloten en kan er veelal alleen in kleine groepjes gesport worden. Hiermee krijgen de sportverenigingen en bokscentra opnieuw een harde klap te verwerken die hen rechtstreeks in de clubkas raakt. Met het oog op de nieuwe corona maatregelen wordt het sportspecifieke pakket door het kabinet aangepast en opnieuw opengesteld voor de periode van 1 oktober t/m 31 december om de ontstane financiële schade van amateursportverenigingen te compenseren.

De corona monitor van het Mulier Instituut, die binnen enkele weken wordt opgeleverd, wordt gebruikt om goed in beeld te brengen waar de grootste financiële pijnpunten voor verenigingen zitten. Op basis daarvan zal het steunpakket voor sportverenigingen, in overleg met de sector, ten opzichte van de vorige tranche worden aangepast. Zo komt het geld daar terecht waar dit het hardst nodig is om de sportverenigingen door deze crisis heen te helpen. NOC*NSF is hier, op uitnodiging van minister Van Ark, actief bij betrokken.

Deze maatregelen zijn een aanvulling op dat derde steunpakket, waar de sportverenigingen net als andere sectoren ook gebruik van kunnen maken.

Raadpleeg deze belangrijke informatiebronnen voor extra informatie:

Rene Braad, directeur

Deel dit bericht