De sport blijft open, maar zonder publiek, en kantines gaan dicht. Dat is de samenvatting van het deel van de persconferentie dat over sport ging.

De samenleving wordt hard getroffen door de nieuwe coronamaatregelen. Het kabinet heeft aangegeven dat deze maatregelen nodig zijn om de exponentiële stijging van de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De maatregelen zijn erop gericht de verspreiding van het virus binnen drie weken beduidend kleiner te maken. Dat is belangrijk voor de volksgezondheid, maar zeker ook voor het sociaaleconomische leven in Nederland, waar de sport zo’n belangrijk onderdeel van is. We dragen daar vanuit de sport vanzelfsprekend aan bij. Het is van groot belang de ‘gezondheid’ van de sportsector daarbij zelf ook goed in de gaten te houden.

Naast de algemene belangrijke informatiebronnen welke wij gisteren publiceerden (Coronavirus en sport: verscherping van maatregelen) is onderstaande website handig om te raadplegen bij vragen:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Verder geeft de flyer ¨landelijke maatregelen tegen het coronavirus¨ (hieronder te downloaden) een goed en beknopt beeld van de maatregelen.

Rene Braad, directeur

LandelijkeMaatregelen29september1800uur.pdf
660,6 KB · Pdf · 29 sep. 2020
Deel dit bericht