Vanaf dinsdag 15 december gaat Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat voor een periode van vijf weken sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden.

Buiten mag iedereen vanaf achttien jaar alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen.
Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De jeugd tot achttien jaar mag buiten blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen.

Spelregels in het kort voor de sport:

  • Buiten mag maximaal met twee personen gesport worden, zolang er minimaal 1,5 meter afstand wordt gehouden
  • In een bokscentrum (binnenruimte) is sporten niet toegestaan
  • Groepslessen buiten mogen niet plaatsvinden
  • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen (A- of selectie status)
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden, kinderen met klachten blijven thuis

Wederom wordt er een beroep gedaan op onze veerkracht, solidariteit en inventiviteit. De aangepaste groepstrainingen trainingen zullen plaatsmaken voor online trainingen en weekschema's . Op dinsdag 12 januari zal de regering tijdens de persconferentie besluiten wat er na 19 januari weer mogelijk is.

Bekijk deze belangrijke informatiebronnen voor meer informatie:


Tot die tijd ben ik weer beschikbaar voor ondersteuning en advies via 06-53706820.

Rene Braad, directeur

Deel dit bericht