De verlenging van de lockdown brengt ons weer in de volgende knockdown, dus zullen wij weer inventief moeten zijn en ons gameplan moeten aanpassen.

Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De jeugd tot achttien jaar mag buiten blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen.
Buiten mag iedereen vanaf achttien jaar alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen.

Het is mogelijk om met meerdere tweetallen tegelijk op één buiten locatie te trainen. De tweetallen mogen gedurende de training niet van samenstelling wisselen. De onderlinge afstand tussen de sporters van een tweetal is tenminste 1,5 meter. De afstand tussen de verschillende tweetallen dient meer dan 1,5 meter te zijn zodat er geen sprake is van groepsvorming. Om instructie te geven aan een tweetal mag een trainer van tweetal naar tweetal, mits tenminste 1,5 afstand van ieder tweetal wordt gehouden. Groepsinstructie aan meerdere tweetallen in één keer mag niet.

Het is mogelijk een afdak te creëren en daaronder te sporten. Indien de overkapping of tent volledig gesloten is, valt dit onder een binnenaccommodatie. Hou dus altijd het grootste gedeelte open.

Het is wel de bedoeling dat je na afloop van de training en sportactiviteit de buitensportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat. De maximale groepsgrootte is voor de meeste gemeentes 30 sporters, maar het is altijd goed om dit na te vragen.

Circuit en hiit-training lenen zich uitstekend voor deze vorm van tijdelijk sportaanbod en kan boks specifiek worden ingericht. Ook online lessen blijven een optie en passen goed in het beleid van de regering en de kou.

Bekijk deze belangrijke informatiebronnen voor meer informatie:

Deel dit bericht