Het Cubaanse boksteam is gisteravond in Nederland aangekomen. Op Schiphol werden ze na een lange vlucht onthaald door de organisatoren van deze Cubaanse boksweek, Ferdinand en Rogier en Voorzitter Boris van der Vorst van de Nederlandse Boksbond.

Team Cuba in NL

Vrijdag stonden de Cubaanse boksers nog in Mexico-Stad in de ring tegen een aantal Mexicaanse profboksers die ze nagenoeg allemaal wonnen. Deze week wordt er hard getraind en gespart in de Rotterdamse bokshoofdstad, als laatste internationale voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokyo.

Vanochtend werd de eerste, relatief lichte training afgewerkt bij boksschool van ’t Hof. De lokale bokshelden Artjom Kasparian en Delano James werden met open armen door onze Cubaanse vrienden ontvangen en deden, alsof ze niet anders gewend zijn, mee aan de training van dreamteam Cuba. Het was de aftrap van een mooie boksweek, die eindigt met een boksevent as vrijdag. Morgen vertrekt een grote Nederlandse boksdelegatie naar het Italiaanse Roseto voor het EK onder de 22. Boksend Nederland ontwaakt!

Deel dit bericht