Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus vindt bij Hoyers’ Gym in Heerlen reeds voor het 10e jaar op rij de trainerscursus met een Cubaanse tintje plaats die wordt georganiseerd door Trainer/Coach Patrick Driessen van Olympia ’75 Hoensbroek. Dit initiatief zorgt er jaar na jaar voor dat bokstrainers uit Duitsland, Nederland en België hun kennis bijspijkeren en tegelijkertijd contacten leggen voor verdere sportieve uitwisselingen.

In deze lustrumeditie wordt op vraag van de deelnemers en door de grote betekenis in het moderne boksen doorgegaan op het thema van vorig jaar: “HET BOKSEN OP DE HALVE AFSTAND”. Deze keer echter met meer aandacht voor wedstrijdsituaties in de touw -en hoekzones. Boksers dienen te weten hoe offensief en defensief te handelen met een tegenstrever tegen de touwen of in de hoek doch ook als zelf met de rug tegen de touwen of in de hoek staan. Beide situaties vereisen een technisch hoogstaand niveau met het accent op voetenwerk.

Met 135 medailles (76-34-25) bij de wereldkampioenschappen, 73 medailles (37-19-17) bij Olympische Spelen en 3 maal winnaar van de WSB-liga blijft Cuba een referentiepunt binnen het mondiale boksen. Daarom zal ook dit jaar door de docent Jo De Vrieze die sinds 15 jaar actief is binnen de jeugdopleidingen van de Cubaanse Boksfederatie via theorie, video-analyse en vooral veel praktijk kennis uitgewisseld worden over dit thema.

Deelnamekosten (inclusief lunch en deelname-attest) voor beide opleidingsdagen bedragen €100.

Belangstellende trainers en atleten uit alle vechtsportdisciplines graag aanmelden bij Patrick Driessen via patrick-driessen@live.nl.

Lestijden op beide dagen van 10.00 tot 16.00 bij Hoyers-Gym, Einderstraat 46B in 6414 Heerlen (NL).


Met vriendelijke groeten,

Patrick Driessen
Cursusverantwoordelijke

Boxing Heerlen
Deel dit bericht