Rotterdam - Het zijn bikkels, de jongens en meiden van Rotterdam Boxing. Ook in de wintermaanden hebben ze buiten getraind, onder meer bij de Kralingse Plas en op de binnenplaats van boksvereniging Van ’t Hof. “Thermoshirt aan, een goede warming-up, en in beweging blijven”, was volgens David Hadziantoniou (18) het devies. “Sparren was anders, door de ondergrond en zonder touwen. Maar we konden blijven boksen.”

Rotterdam Boxing
© Jasper van den Berg

“Wat we hebben gedaan, is nieuwe zekerheden creëren”, zegt Rob Schipper, één van de trainers van het Rotterdam Boxing Junior Talent Team. “Scholen zijn dicht, hele gezinnen zitten veel meer thuis. Omdat bewegingsarmoede op de loer ligt, kijken we wat wél mogelijk is. Direct na de nieuwe maatregelen in december zijn we naar buiten gegaan. Zelfde trainingstijden, zelfde groep en begeleiding. Een paar weken was het rond het vriespunt, maar we hielden ze goed in de gaten: warm gekleed aankomen en na de training gelijk de auto in.”

“Op deze leeftijd, tussen 13 en 17 jaar, is perspectief heel belangrijk”, benadrukt Schipper. “Juist nu vindt de talentontwikkeling plaats. Het voordeel is dat deze jongens en meiden gemotiveerd zijn. Ze zijn één groep en nemen elkaar mee. Mede daardoor is de achterstand nu nog minimaal.” (...)

Verder lezen? Dat kan via: https://www.dehavenloods.nl/nieuws/algemeen/1055963/het-zijn-bikkels-de-jongens-en-meiden-van-rotterdam-boxing-

Emile Hilgers - https://www.dehavenloods.nl/nieuws/algemeen/1055963/het-zijn-bikkels-de-jongens-en-meiden-van-rotterdam-boxing-
Deel dit bericht