De eerste topper is binnen. Rafael (met roepnaam Rafik) Harutjunjan is al maanden op trainingskamp in Thailand en wil zijn homecoming extra glans meegeven tijdens de Ben Bril Memorial op donderdag 7 november in het koninklijk theater Carré. Het podium waar de Brabantse profbokser zijn grootste triomfen vierde; namelijk het veroveren van het wereldkampioenschap van de World Boxing Federation (WBF) en een jaar later de prolongatie hiervan. Daarvoor was Harutjunjan, die vroeger getraind werd door Hennie Mandemakers, veelvoudig Nederlands amateurkampioen en maakte jarenlang deel uit van de nationale amateurselectie.

Met de in Carré opgebouwde reputatie trok Harutjunjan naar het buitenland. In het verre China kwam hij in 2016 verrassend uit de startblokken en moest de Filipijn Sonny Katiandagho meteen acht tellen rust nemen, maar in de derde ronde werd Harutjunjan tot opgave gedwongen. Een jaar later kwam zijn tweede kans. Hij werd in Duitsland uitgedaagd door Faith Keles om de WBO-titel. Tien ronden lang was Harutjunjan vrijwel de gelijke in een bloedstollend gevecht maar eind goed al goed was niet aan hem besteed.

Het is zijn grote wens om zijn carrière weer succesvol op te pakken. Die krijgt hij ook van de organisatie en net als vroeger wordt onderhandeld met een zeer karaktervolle tegenstander voor Harutjunjan.

Harutjunjan
Hans de Bruijn
Deel dit bericht