Na de zomervakantie gaan we de sport weer met z’n allen aanzetten. Dan laten we iedereen zien en ervaren hoe leuk en belangrijk sport en bewegen is. De landelijke campagne ‘Sport doet iets met je’, de Nationale Sportweek én de sportactie zetten in september de sport en de sportclubs vol in de schijnwerpers.

Sportactie 2020

Nieuwe leden werven met de sportactie

Met de sportactie enthousiasmeren NOC*NSF, Albert Heijn en de deelnemende sportclubs potentiële sporters om (weer) te gaan sporten. Plezier in sport staat hierbij centraal: want wat je leuk vindt, houd je langer vol. Daarom willen we iedereen de kans geven om verschillende sporten te proberen en de sfeer op de club te proeven. Dat biedt jou de mogelijkheid om mensen uit jouw gemeente of buurt te laten kennis maken met jouw sport en club, nieuwe leden te werven en de vereniging te promoten.

Nice to know: 25% van de deelnemers aan de vorige sportactie werd daadwerkelijk lid van een sportclub en 35% overwoog om lid te worden.

Sportactie in een notendop

 • Van 14 t/m 27 september ontvangt iedereen bij het boodschappen doen bij Albert Heijn sportvouchers
 • De sportvouchers kunnen tot en met 25 oktober verzilverd worden door sportactiviteiten te boeken bij de deelnemende sportclubs
 • De club ontvangt automatisch bericht dat de sportactiviteit geboekt is en verzorgt de activiteit op het afgesproken moment
 • De sportactie is nauw verbonden met de Nationale Sportweek en vindt in dezelfde periode plaats. De landelijke campagne ‘Sport doet iets met je’ zet in deze periode het belang van sport en sportclubs nog eens extra in de spotlights. Het ultieme moment dus om met jouw sport en club hierbij aan te haken.
Sportactie 2020 Tijdlijn NOCNSF

Wat vragen wij van jouw club?

 • Vanaf 10 augustus kun je sportaanbod aanmaken op het platform Clubbase (het vernieuwde Clubprofiel) van NOC*NSF. Hier kun je ook promotiemateriaal maken, specifiek voor de sportactie.
 • De club communiceert gedurende de sportactie actief dat jullie meedoen
 • De club ontvangt de deelnemers hartelijk op de club, laat hen de sfeer op de club proeven, regelt goede en enthousiaste trainers en volgt de deelnemers op. Dit kan bijvoorbeeld door het meegeven van een flyer met meer informatie, een specifiek aanbod en/of een mail sturen om te vragen hoe de sportactiviteit bevallen is.

Dit krijgt jouw club

 • Toegang tot een gratis, geautomatiseerd en gefaciliteerd promotieplatform om sportaanbod en promotiemateriaal te maken
 • Tips & tricks van NOC*NSF, jouw sportbond en gemeente voor het maken van sportaanbod, het welkom heten van deelnemers en het opvolgen van deze deelnemers om de conversie van deelnemers naar leden te vergroten
 • Inzicht in de prestatie van het eigen sportaanbod, zodat sturing tijdens de actie mogelijk is. Bijvoorbeeld door het tijdstip, dag of het aanbod zelf aan te passen om meer vraag te genereren
 • Nieuwsbrief van de sportactie met inspirerende voorbeelden van eerdere edities, uitnodigingen voor webinars over specifieke onderdelen van de sportactie (bijvoorbeeld ‘Hoe maak ik sportaanbod aan’ en ‘Hoe maak ik mijn communicatiemiddelen’), informatie en updates over de sportactie
 • Ondersteuning van de Sport Support collega’s van NOC*NSF, jouw bond en gemeente voor, tijdens en na de sportactie

Kom in actie en werf nieuwe leden!

Wil je mensen uit jouw gemeente of buurt laten kennismaken met jouw sport en club, nieuwe leden werven en de vereniging promoten? Doe dan mee aan de sportactie!

Meld je alvast aan via www.clubbase.nl/sportactie en blijf op de hoogte van alle belangrijke zaken voor jouw club rondom de sportactie.

Heb je vragen over de sportactie? Neem dan gerust contact op via sportactie@nocnsf.nl. De collega’s van het Sport Support-team van NOC*NSF beantwoorden graag je vragen.

Deel dit bericht