Na een enerverende en sensationele zondag met hoogstaande halve finale wedstrijden hebben vier Nederlanders zich weten te plaatsen voor de finales op maandag.

FB IMG 1685350079906

Bosschenaar Al Chabtoun won op punten van de Canadees Adrein Davin in de Elite klasse tot 60 kg. en plaatste zich verrassend voor de finale. In de Elite dames klasse tot 60 kg. won Chelsey Heijnen met 5-0 van de Zweedse Jenny Lundberg. Chelsey won de Eindhoven Box Cup al 2 keer eerder en op de wereldkampioenschappen haalde ze vorig jaar nog brons. Vandaag zal ze dan ook de grote favoriet zijn. De derde Nederlandse finalist is de Amsterdammer Finn Bos, op zijn eerste internationale toernooi bokste hij gisteren een perfecte en technische wedstrijd tegen de ervaren Belg Josué Lufuluabo. Het ging lange tijd gelijk op, maar in de laatste ronde trok Bos de wedstrijd knap naar zich toe. Uitslag 3-2 voor Bos en vanmiddag een mooie finaleplaats voor hem in de elite klasse tot 71 kg. Vierde finalist is Mahmoud Al Chabtoun van Knockout Boxing Club uit Den Bosch. De bokser van trainer/coach Harm Blijd won de halve finale van David Adrien uit Canada.

Maandag staan er in totaal 22 finale-wedstrijden op het programma, zowel dames als heren, in alle gewichtsklassen. Dat de boksers uit de Oekraïne tot de wereldtop behoren werd nog maar eens duidelijk. In 9 van de 22 finales staat maandag een Oekraïner in de ring, o.a. de Europees kampioen Danylo Lozan. Het belooft een spannende finaledag te worden met boksen op het allerhoogste niveau! Hier het volledige programma: https://eindhovenboxcup.com/
De finales starten om 14.00 uur en worden live uitgezonden op AD.nl en ED.nl met commentaar van Tim Reedijk, Soenil Bhawanibhiek en professioneel bokser BeNeLux kampioen Xavier Kohlen!

EBC_2023_SCHEDULE_DAY3-5_230529_104843.pdf