Het bestuur van de Nederlandse Boksbond heeft vandaag kennisgenomen van een kritisch bericht op sociale media. Zoals tegenwoordig gebruikelijk is, is daarop de nodige toetsenbord-actie gevolgd van digitale pugilisten die niet geïnteresseerd zijn in de feiten. Wij zijn van mening dat weerwoord richting goedwillenden noodzakelijk is, omdat het bericht volledig uit de lucht gegrepen is.

De inkomsten van de Nederlandse Boksbond zijn helaas beperkt en maken extra – lees: financiële – ondersteuning van individuele boksers maar zeer beperkt mogelijk. Toch is er in het betreffende geval een keurige regeling getroffen, die liep tot het WK in december. Dat het toernooi als gevolg van de coronapandemie uitgesteld werd, kan de Boksbond moeilijk aangerekend worden.

In het geval dat de Nederlandse Boksbond de gemaakte afspraken en toezeggingen niet voor de volle 100% zou zijn nagekomen, zou eerst een goed gesprek voor de hand liggen. Daar staat de Nederlandse Boksbond altijd voor open. Nu is er sprake van lasterlijke praat over de Nederlandse Boksbond, in het bijzonder jegens de directeur. Enig begrip hebben wij echter wel voor de persoonlijke omstandigheden die tot deze ‘noodkreet’ hebben geleid, maar er zijn grenzen. Die zijn nu helaas ver overschreden.

Misschien goed om te benadrukken dat het bestuurswerk van de Nederlandse Boksbond vrijwilligerswerk is. Het bestuur is René Braad zeer dankbaar voor zijn tomeloze inzet. Nogmaals, er is sprake van beperkte middelen en we zullen het met z’n allen moeten doen. Kom op, mensen. De Nederlandse Boksbond zijn we samen!

Deel dit bericht