Boksen wint snel aan populariteit. Allerlei doelgroepen hebben de voordelen van de boks-workout ontdekt. De Boksbond is natuurlijk blij met de toegenomen aandacht en aanwas in de breedte, als deel van de basis voor de toekomst. Maar de bond koestert des te meer de helden die boksen altijd hoog in het vaandel hebben gehouden, ook toen het de sport in voorgaande jaren minder voor de wind ging. Het voortbestaan van de Boksbond en de huidige vooruitgang is ook aan die diehards te danken.

Graag richt ik daarom de schijnwerper op de familie Hallie. Stamvader wat boksen betreft is Cees Hallie. Zijn bokscarrière bestaat maar liefst uit 100 partijen en hij werd onder meer militair kampioen van Nederland. Na zijn actieve carrière haalde Cees zijn trainersdiploma, om zoon Gilbert vanaf diens elfde jaar bij de Albert Cuyp te kunnen begeleiden. Gilbert was één van de giganten uit de Wieg der Kampioenen, een sterrenensemble dat onder leiding van Ruud van der Linden furore maakte in binnen- en buitenland. Dat de kinderen van Gilbert boksgenen hadden, spreekt vanzelf. Julia en Kilat Hallie hebben de afgelopen jaren op nationaal niveau mooie partijen gebokst, uiteraard met vader Gilbert en opa Cees in de begeleidingshoek. Dat was prachtig om te zien.

Cees is op 83-jarige leeftijd gestopt met het geven van bokstraining. Als dikverdiend eerbetoon aan zijn vader heeft Gilbert Hallie op zaterdag 30 november jongstleden een boksgala in Oostzaan georganiseerd. Bij die gelegenheid werd ook een andere coryfee uit het verleden geëerd, Matt Walda. Onder toeziend oog van de pers en talrijke belangstellenden, waaronder Ruud van der Linden, Matt Walda, Cees Hallie en de oude kampioenen van de Albert Cuyp, kwam het Euroregioteam in actie tegen een Duits team uit Hamm. Niets zou mooier zijn geweest op deze avond dan een optreden van Kilat en Julia Hallie. Maar Kilat was aan zijn hand geblesseerd en Julia is net trotse moeder van een dochter. Het eerbetoon aan Cees Hallie en Matt Walda was er niet minder groots om. Na de derde partij werden beiden gehuldigd. Terecht. De boksbond is trots op zijn verleden en op zulke oude bokshelden! Dat we ze nog maar vaak rond de ring mogen zien.

Vbsk
Boris van der Vorst
Deel dit bericht