Vandaag was een historische dag voor het (Nederlandse) boksen. In Amersfoort kregen de eerste Parkinson bokstrainers een officieel, en door NOC/NSF en NBB erkend, diploma na het afronden van hun opleiding die was verzorgd door de Nederlandse Boksbond.

Parkinson bokstrainers
Parkinson opleiding

Weer een nieuwe mijlpaal voor het boksen dat zich in Nederland heeft ontwikkeld tot een sport die openstaat voor uiteenlopende doelgroepen. De boksworkout biedt veel mogelijkheden.

Juist de Parkinson-patiƫnt is een belangrijke en grote groep die specifieke aandacht behoeft. Het gaat vaak om kwetsbare mensen die door gerichte boksoefeningen hun motoriek kunnen onderhouden en verbeteren. Dan is het belangrijk dat er een match is met een bokstrainer die een relevante opleidingsachtergrond heeft. Daar is vandaag een een belangrijke eerste stap mee gezet.

Op de locatie van de Boks Academie in Amersfoort hebben trainers met verschillende achtergrond vanuit het hele land intensief een aantal dagen met elkaar gewerkt om straks Parkinson patiƫnten op een veilige en verantwoorde manier te kunnen begeleiden. Namens de Nederlandse Boksbond proficiat en hulde voor de commissie Opleidingen die, samen met partners Boxercise Nederland, Meander Medisch Centrum, Parkinson Net en FysioHolland, voor een goede opleiding heeft gezorgd.

Deel dit bericht