De aftrap van de bijeenkomst van het bestuur van de Europese Boksbond (EUBC) in het Turkse Antalya is goed verlopen. 2019 was een recordjaar voor het Europese boksen qua aantal evenementen en deelnemende boksers. Met name het damesboksen maakte een enorme opmars door. De belangrijkste kampioenschappen, waaronder de WK’s, hebben in Europa plaats gevonden. Europa is mondiaal de leidende confederatie op boksgebied en mag daarom ook de meeste boksers naar de Olympische Spelen sturen.

Er worden twee kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen georganiseerd. In maart een Europese OKT in Londen en in mei een wereld OKT in Parijs. De organisatie is in handen van de Boxing Taskforce, die door het IOC is ingesteld. Er is op deze toernooien geen protest tegen de uitslag meer mogelijk en het publiek kan na elke ronde meteen de uitslag zien, wat een grotere betrokkenheid en transparantie creëert, maar ook enorme druk zal leggen op de juryleden die langs de ring zitten.

Niet alleen de topsport floreert, ook de breedtesport is in veel Europese landen fors aan het groeien. Meer mensen ontdekken de voordelen van de boksworkout en de maatschappelijke waarde van boksen kan zo verder worden vergroot. De EUBC heeft daarom besloten om de Passion for Boxing commission, die impulsen moet geven aan breedtesport initiatieven, een permanente status te geven. Een belangrijke opdracht is de reglementering van recreatieve evenementen, waaronder business boksen. Daarnaast zal de Passion voor Boxing commission betrokken worden bij de uitreiking van de jaarlijkse EUBC-Awards die op zaterdag 25 januari 2020 op het internationale Stranja-toernooi in Bulgarije plaatsvindt.

Eubc boris turkije 2019
Boris van der Vorst, Voorzitter Passion for Boxing Commission
Deel dit bericht