Beste clubs en verenigingen,

De Olympische Spelen komen er eindelijk aan! Weken achter elkaar genieten van mooie sport en hopelijk veel Nederlandse (boks)successen. Wat anders is dan andere jaren is dat sporters vanwege de coronamaatregelen direct naar huis moeten na de sportieve prestatie. In Tokio vindt dan ook geen huldiging plaats.

Hier springt het Team NL Olympic Festival op in door een enorm sportcomplex neer te zetten op het strand van Scheveningen. Denk aan gezamenlijk de Olympische Spelen bekijken op een enorm scherm, huldigen van Olympische atleten, feest vieren in het Holland Heineken House (nader te bepalen), maar ook kennismaking met vele sporten via allerlei activiteiten.

Deze zomer komt een mooie kans voorbij om de bokssport en natuurlijk de eigen vereniging te promoten. Tijdens de Olympische Zomerspelen van vrijdag 23 juli t/m zondag 8 augustus vindt het Team NL Olympic Festival plaats op het sportstrand van Den Haag. Meerdere bonden waaronder de Nederlandse Boksbond zullen aanwezig zijn ter promotie en vermaak.

Een ring is al geregeld! Activiteiten, daarvoor zoeken wij jullie hulp. Het event is open van 09.00 – 20.00 uur. Als vereniging, uit heel het land, kan je een of meerdere dagen (dagdelen) krijgen om activiteiten te organiseren zoals clinics. Ook sparringsessies zijn mogelijk. De boksbond heeft een coördinerende en verbindende rol. De invulling laten wij zoveel mogelijk vrij.

Heel boksend Nederland kan sinds kort weer opgelucht ademhalen en met passie onze sport uitvoeren. Veel mensen komen uit hun sportieve lockdown en zijn weer op zoek naar een sport om te beoefenen. Het event is een ideale gelegenheid om leden te werven, sponsors te binden en boksers weer een podium te geven.

Heb je interesse, ideeën of al een heel plan en weet je welke dagen je er wilt staan? Meld je dan aan bij:

  • Ivo Stamps, ivo.stamps@live.nl, 06 15840330

Ben je zelf niet in de gelegenheid om een activiteit aan te bieden maar heb je wel boksers die willen deelnemen aan de sparringsessies? Dat is geen probleem. Je kan je bokser aanmelden en dan helpen wij zoeken naar een sparringpartner. Geef het volgende door:

  • Naam bokser
  • Naam vereniging, contactpersoon en mobielnummer
  • Geslacht
  • Leeftijd
  • Gewicht
  • Ervaring (en indien nog geen wedstrijdervaring jouw inschatting van het boksniveau)

Meer informatie over het event vind je op https://teamnl.org/festival. Het programma is nog in ontwikkeling, maar wij wilden clubs tijdig informeren en aanhaken. Zodra wij meer weten volgt een update!

Olympisch festival update
Deel dit bericht