Nadat het kabinet vorige week heeft aangegeven dat het organiseren van grote evenementen niet is toegestaan totdat er een vaccin is gevonden, heeft het bestuur van Gladiatoren aan de Maas nu reeds moeten besluiten om in 2020 geen Gladiatoren aan de Maas en World Port Boxing te organiseren. Het grootste 2-daagse boksevent van Europa waar white collar boksers, amateurs en profs elkaar bestrijden stond voor het weekend van 14/15 november 2020 gepland in Rotterdam. Het bestuur heeft gemeend om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven aan alle betrokken partijen daar zij de kans zeer gering acht dat er later dit jaar events als GADM/WPB mét publiek georganiseerd kunnen en mogen worden.

Voor GADM2020 had het bestuur afgelopen maart 20 white collar boksers geselecteerd en die waren tot het uitbreken van het COVID-19 virus al volop in training. Alle geselecteerden hebben inmiddels de toezegging van het bestuur om tijdens de volgende editie van GADM alsnog de ring in te stappen. Uiteraard was de teleurstelling groot onder de uitverkorenen maar iedereen heeft begrip voor het genomen besluit.

World Port Boxing had op zondag 15 november 2020 wederom het toneel moeten zijn van een clash tussen de boksers van TeamNL en een nog nader te bepalen topland. Het streven was om een land uit te nodigen waarbij de kans groot zou zijn dat dit land met één of meerdere Olympische medaillewinnaars naar Rotterdam zou komen. Na het annuleren van de Olympische Spelen 2020 in Tokyo is het nog geheel onduidelijk hoe het traject van TeamNL er het komende jaar uit gaat zien. De organisatie zal met haar partners de Nederlandse Boksbond en Rotterdam Topsport in nauw overleg blijven om tot nieuwe plannen te komen voor 2021.

Deel dit bericht