Velen van ons zullen met weinig plezier terugkijken op het afgelopen jaar. Het liefst zetten we zo snel mogelijk een streep door 2020 en stappen we vol frisse moed 2021 in. We kunnen in het nieuwe jaar veel achter ons laten, maar het coronavirus nemen we helaas mee...

Natuurlijk zijn er weer goede voornemens en in feite zijn de basisvoornemens ieder jaar hetzelfde: we willen gezonder en beter leven.

Veel mensen willen net zoals ieder jaar nog steeds afvallen, alleen willen ze dit jaar ook hun coronakilo's kwijt. De omstandigheden zijn nu echter anders omdat de sportscholen dicht zijn.

De gezonde leefstijl en het mentaal welbevinden staan onder druk als gevolg van de coronamaatregelen en de beperkte mogelijkheden om te sporten en te bewegen. Dat blijkt uit de Monitor Sport en corona II, opgesteld door het Mulier Instituut. Het rapport werd donderdag door minister voor Medische Zorg en Sport, Tamara van Ark, aangeboden aan de Tweede Kamer. Hoewel de minister deze ontwikkeling onderkent, biedt haar aanbiedingsbrief geen zicht op oplossingen. NOC*NSF roept op om sport in te zetten om de negatieve gezondheidsontwikkelingen te stoppen.

Onze sport biedt ongekende mogelijkheden om snel en verantwoord af te vallen. Naast de lichamelijke vitaliteit nemen ook de geestelijke vitaliteit en weerbaarheid toe.
Binnen de RIVM richtlijnen zijn er nog steeds veel mogelijkheden om buiten te sporten of invulling te geven aan (online) boks workouts. Hiermee geven wij invulling aan de goede voornemens.

De tweede handleiding van Sport en corona van Mulier Instituut is als PDF hieronder te downloaden.

monitor-sport-en-corona-ii-1.pdf
2,4 MB · Pdf · 02 jan. 2021
Deel dit bericht