Zondag was de laatste dag van het Golden Girl Boxing Championship in Borås, Zweden. Een aantal Nederlandse Dames van diverse nationale clubs kwam hier in actie. Hieronder een paar noemenswaardige resultaten...

 • De 12-jarige Angel Holzken van Boxinggym Holzken bokste met drie keer winst een gouden medaille bij elkaar op dit druk bezette toernooi. Na haar zinderende halve finale partij, werd Angel dezelfde middag nog de ring ingeroepen voor haar finalepartij waarbij ze haar tegenstander wederom overklaste.
 • Ook Kris-Anne Mulder keerde huiswaarts met Goud. In de finale trof ze de lange en ongeslagen Katrine Olsson van DaBU Udvikling uit Denemarken. Een partij die de Nederlandse op punten won.
 • Tessa van Stenus (Boxinggym Holzken) sloot na een sterke halve finalepartij de finale af met 8-tellen voor haar tegenstander. Ook zij neemt Goud mee naar huis.
 • Jessie van Leeuwen (Boxinggym Holzken) maakte tijdens dit toernooi haar debuut. Daarbij won ze in halve finale, maar kon ze de jury net niet overtuigen in de finale tegen haar Zweedse opponent. Haar eerste wedstrijd wordt beloont met een zilveren medaille.
 • Megan de Cler won de kwartfinale tegen Ierland met een overtuigende score van 5-0! In de halve finale trof ze een tegenstander uit Canada. Deze wedstrijd werd helaas door de jury beoordeeld met een score van 3-2 voor Canada.
 • Rozemarijn Peters won op vrijdag haar eerste wedstrijd tegen Zweden met een unanieme juryscore. Zaterdag bokste zij in de halve finale tegen Emelie Svensson van Nässjö BK. helaas verliest ze deze partij op punten.
 • Ook de razendsnelle Linda Ooms van boksvereniging Zutphen kwam in actie. Dit in de 52 kg Elite A-klasse tegen Norah Guzlander van WestCoast BC. Het was een mooie wedstrijd en in ronde 3 kreeg Linda de smaak echt te pakken. Helaas was dit niet genoeg en verloor ze haar partij.
 • Joyce van Passel (Boxinggym Holzken) bokste een mooie partij tegen de Nationaal kampioene van Portugal, welke zij met winst afsloot. In de halve finale trof zij vervolgens een Zweedse opponent. De partij, die Joyce met veel inzet en aanvalsbereidheid benaderde, leek de goede kant op te vallen. De jury besloot echter een puntenvoordeel voor de Zweedse hoek.
 • Zowel Sheena Widderhoven als Rowina van der Hoorn (Boxinggym Holzken) zetten mooie partijen neer en keren huiswaarts met vooral meer ervaring op zak.
 • Mira Massing trof opnieuw de Noorse Madeleine Angelsen, welke zij recentelijk in Roosendaal tegenkwam tijdens de Oberliga. Mira benaderde deze rematch heel tactisch, wat resulteerde in een mooie gelijkopgaande strijd. Helaas viel de uitslag wederom de Noorse kant op.
 • Keona Sam-Sin mocht zich na een overwinning in de halve finales ook finalist noemen. Keona zette een sterke performance neer die zij helaas met een split decision in het voordeel van haar tegenstander moest afsluiten.
Deel dit bericht