Handblessures zijn de meest voorkomende blessures bij boksers en daarom is een combinatie van kwalitatief goede bokshandschoenen, met voldoende padding, en handwraps (bandages) het beste preventiemiddel.
Het technische kader gaat op basis van een proef enkele selectie status boksers uitrusten met Fortress Boxing T1 Fastwraps.

T1 fastwraps

De T1 Fastwraps evolueert op eerdere releases en heeft een stabiliserende achterste handsteunspalk, die een correcte vorm en verbeterde polssteun bevordert. Lichtgewicht en responsief, het is ontworpen om gebruikers te helpen het meeste uit hun kracht en atletisch vermogen te halen en blessures te beperken.

In tegenstelling tot eerdere modellen heeft het nieuwe ontwerp ondersteunende spalken aan de achterkant van de hand en pols. De spleten lopen van de basis van de knokkels naar beneden langs de pols - overbruggen het gewricht en geven meer polssteun. Halfstijve spleten die over de lengte van de hand en pols lopen, moedigen de gebruiker aan om de vuist correct uit te lijnen met de pols. De handwraps bevorderen zo een goede vorm en helpen bij het voorkomen van blessures.

Hiermee wordt de veiligheid en blessurepreventie verder vormgegeven.

Lees meer over deze bandages via de leverancier.

Deel dit bericht